Otthon / Egyéb / Hiába rögzítik az árát, lehet, hogy nem lesz csirkehús a boltokban

Hiába rögzítik az árát, lehet, hogy nem lesz csirkehús a boltokban

A szakértők szerint baromfihús-hiány léphet fel és 30 százalékos drágulással számolnak.

Átmeneti hiány alakulhat ki baromfihúsból a Baromfi Termék Tanács szerint – tudósít az RTL Híradó. A tanács szerint amennyiben a kereskedők nem fizetnek többet a csirkéért, 15-20 százalékkal csökkenhet a termelés. A szakértők szerint a helyzetnek nem használ a madárinfluenza sem, a járvány miatt már így is 15 százalékkal csökkent a baromfiállomány. A kormány által bevezetett árplafon pedig nem megoldás erre a problémára, hiszen az csak a drágulást akadályozza meg, a hiánynak nem tud megálljt parancsolni.

Ráadásul az állattartók az eddigieknél is magasabb áron akarják adni a szárnyasaikat, mivel drágul a takarmány és az energiaárak is kilőttek, ami a keltetők működtetésének költségeit is megnöveli.

Mindezeket figyelembe véve a Baromfi Termék Tanács 25-30 százalékos költségugrással számol. A szervezet elnöke, Csorbai Attila azt is hozzátette, „hogyha nem fogjuk tudni rendezni ezeket a gazdasági kérdéseket, akkor akár a hazai termelés jelentős csökkenésével is kalkulálni kell”.

Ahogyan korábban mi is megírtuk, a kormány több alapvetőnek minősített élelmiszer árát maximalizálta április végéig, köztük a csirkemellét és a csirke far-hátét is.

hvg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Gyöngyösi Bayernek: “A nyilas-kommunistákat nem nálam kell keresni, hanem saját magánál, kezdve a nagyapjával”

Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke kemény hangú nyílt levélben válaszolt Bayer Zsoltnak, a Fidesz 5-ös …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: