Otthon / Egyéb / Nem szabad elfelejteni, hogy a magyar ember ennél jobban is élhetne, ha nem vennék el tőle, ami az övé

Nem szabad elfelejteni, hogy a magyar ember ennél jobban is élhetne, ha nem vennék el tőle, ami az övé

Sokan belefáradnak, és egy idő után szinte természetesnek tartják a korrupciót. Mindennaposak a hírek Mészáros életszerűtlen gazdagodásáról, állami presztízs beruházások égbe szökő költségeiről, sok milliárdos kommunikációs közbeszerzésekről. Sokan már fel se kapják a fejüket egy-egy újabb vérlázító ügyre, egyértelmű közpénz lopásra vagy jogtiprásra, amikor a mindennapi megélhetés a tét. De nem szabad egy percre sem elfelejteni, hogy a magyar ember ennél jobban is élhetne, ha nem vennék el tőle, ami az övé.

„A politikusok úgyis lopnak.” „Visszaélnek a hatalmukkal, de nekünk úgysincs esélyünk számonkérni őket.” „Csak a rossz és a kisebbik rossz közül választhatunk.” Mélyen belénk vésődött közhelyek ezek, amelyek mindennél hatékonyabban pusztítják a társadalmi morált. Túl magasan van az átlagember ingerküszöbe. Sőt, talán sokan nem is ismerik fel a sokféle alakban felbukkanó korrupciót. Persze a kormányzatnak nincs túl nehéz dolga: egyrészt a kezükben lévő média egy alternatív valóságot vetít a magyarok elé óriási gazdasági sikerekkel, meg Sorossal. Másrészt a társadalom jó része olyan korban szocializálódott, amiben nem léteztek demokratikus, intézményi garanciák, így közönyössé vált a jogai iránt. Pedig most a szemünk előtt akkora vagyont játszanak át strómanokon, haverokon keresztül, ami mellett a rendszerváltozás utáni zabrálás csak labdaszedő lehet.

De miért nem állíthatók bíróság elé a több száz milliárd forint ellopott közpénz miatt? Mert korrupciós gyakorlatuk valójában törvényes. Illetve törvényesítették. Itt már nem mélygarázsokban átadott, milliókkal teli nejlonzacskók, meg nokiás dobozok formájában nyúlják le a pénzünket. Egyértelműen úgy alakították a vonatkozó törvényeket, jogszabályokat, hogy a legalitás keretein belül tudják átjátszani a főleg uniós pénzeket a haveroknak, családtagoknak. Ehhez csak néhány feltételt kell fegyelmezetten betartaniuk. Az “aprót” meg elteszik a Völner Pálok.

Talán már tudatában sincsenek annak, hogy kriminális amit csinálnak. Közben elképesztően vakmerő módon olyan vádakkal illetik ellenfeleiket, amelyek az utolsó szóig rájuk igazak. Ezen a szemléleten nekünk, állampolgároknak lehet és kell változtatnunk. Ne azt tanítsuk a gyerekeinknek, hogy az az ügyes, aki lenyúlja másét, hanem az, aki dolgozik, aki úgy él a lehetőségeivel, hogy közben nem okoz kárt másnak, vagy nem él vissza mások bizalmával!

Ugyan mi lenne az, ami kiábrándítaná a Fidesz-rajongókat Orbánból vagy a pártból? Lehetne-e olyan leleplezés, ami megrendítené hatalmukat? A fanatikus fideszes biztosan odateszi a voksát, de szerencsére nem csak belőlük áll az ország.

Még mindig az választópolgárok kezében van a kormány sorsa: április 3-án választás lesz, és a szavazófülkékben megszülető döntést még a Fidesz sem változtathatja meg.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Gyöngyösi Bayernek: “A nyilas-kommunistákat nem nálam kell keresni, hanem saját magánál, kezdve a nagyapjával”

Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke kemény hangú nyílt levélben válaszolt Bayer Zsoltnak, a Fidesz 5-ös …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: