Otthon / Friss hírek / Azoknak, akik nem értik, miért megy az „orbánozás” a háborúval kapcsolatban I.

Azoknak, akik nem értik, miért megy az „orbánozás” a háborúval kapcsolatban I.

Viktor nagyon sokszor hajolt földig a Cár előtt, az ország vezetése pedig két dologban nem ismer határt: a lopásban és a keleti diktátorok kegyeinek keresésében. Ezzel az egy mondattal is meg lehetne magyarázni, miért kerül oly’ gyakran elő Orbán neve a szomszédunkban zajló háború kapcsán, de akinek ez így még nem világos, az nem árt, ha tudja, aOrbán-kormány évek óta blokkolja az ukrán NATO-csatlakozási folyamatot.

A Jobbik a párt hivatalos Facebook-oldalán tett közzé néhány tényt, ami egyáltalán nem elhanyagolható az orosz-ukrán konfliktusban.

👉Orbánt még a tavaly decemberi EU-csúcson is próbálták rábeszélni, hogy legalább Ukrajna csatlakozását a NATO Kooperatív Kibervédelmi Kiválósági Központjához ne vétózza meg, Putyin szolgája azonban hajthatatlan maradt.

👉Szijjártó Péter külügyminiszter korábban odáig ment, hogy nyíltan kijelentette: az ukrán euroatlanti közeledést minden fronton blokkolni fogják.

👉Arra is volt példa, hogy Orbánék vétója miatt nem tartottak közös NATO-Ukrajna tanácskozást.

☝Egyedül az agresszor Putyin érdeke volt, hogy Ukrajna ne legyen NATO-tag, Orbán pedig kiszolgálta gazdája érdekeit, a kárpátaljai magyarok most ennek isszák meg a levét.

☝Ha Orbán nem blokkolta volna az elmúlt években az ukrán NATO-csatlakozási folyamatot, akkor nem lenne most háború!

Arról már írtunk, hogy nem éppen puszta véletlennek tűnik, hogy Orbán, Putyin európai helytartója éppen a háború előtt járt Moszkvában. Szijjártó Péter december végén jeletette be, hogy a gazdi magához hívta az alattvalót. Orbán február 1-jén teljesítette is kötelezettségét. Hogy pontosan miről eshetett szó a gigaasztal két oldalán, nem lehet tudni, de igencsak érdekes kérdéseket vet fel, hogy három héttel a háború kitörése előtt Moszkvában járt az oroszok által megtámadott ország szomszédjának kormányfője.

 

zsurpubi.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: