Otthon / Friss hírek / Korlátozást vezetnek be a Mol-kutakon

Korlátozást vezetnek be a Mol-kutakon

Száz liternél nem lehet többet tankolni.

Korlátozza a tankolható mennyiséget a Mol, a normál kútoszlopokon 100 literben maximalizálták a személyautóba, kisteherautóba, tartályba, kannába, stb. történő tankolást, fizetőeszköztől függetlenül – írja az Autonavigátor. A Mol a kormány árplafon-rendeletét és az emiatt megnövekedett igényt jelölte meg indokként.

A cég azt közölte a Portfolio-val, hogy a nagynyomású kútoszlopain, amit elsősorban kamionok, buszok és mezőgazdasági gépek használnak, továbbra is limit nélkül tölthetik fel járműveiket azok az ügyfelek, akik MOL üzemanyagkártyával rendelkeznek. Abban az esetben, ha nem járműbe, hanem valamilyen tartályba tankolnak, akkor a nagynyomású oszlopon 500 liter a megengedett limit.

Először a Shell jelentette be, hogy a nemzetközi teherforgalom által leginkább használt tíz kútján korlátozza a tankolást.

Az üzemanyagok tavaly november 15. óta hatósági árasak, a benzin és a gázolaj literje is 480 forintba kerül, ami viszont alacsonyabb, mint a beszerzési árak. Emiatt az benzinkutak üzemeltetői veszteséget termelnek. A jelenleg hatályos rendelet szerint az árstop május 15-ig tart.

hvg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: