Otthon / Friss hírek / Breaking: lezuhant egy ismeretlen, orosz gyártmányú katonai gép Zágrábban, Magyarország felől érkezhetett – Már Orbán Viktort és a NATO-t is értesítették – fotók!

Breaking: lezuhant egy ismeretlen, orosz gyártmányú katonai gép Zágrábban, Magyarország felől érkezhetett – Már Orbán Viktort és a NATO-t is értesítették – fotók!

Tegnap este 23 óra környékén valamiféle robbanás történt Zágrábban, ami jókora krátert hagyva maga után a földben. Ma reggelre a horvát újságok szerint kiderült: egy orosz gyártmányú katonai repülő eszköz zuhant le, amely Magyarország légtere felől érkezett. Egy katonai, pilóta nélküli gép, vagyis egy drón volt az, legalábbis a helyi sajtó szerint. A legfrisseb fejlemény, hogy vélhetően egy régi, szovjet gyártmányú, az ukrán hadsereg által használt, eltévedt robotrepülő lehetett az eszköz.

Az Index.hr cikke azt írja, a horvát kormány bejelentése szerint minden illetékes szolgálatot azonnal bevontak a vizsgálatba. A katonai drón keletről nyugat felé, a magyar légtérből lépett be Horvátország légterébe 1300 méteres magasságban. A roncsok között két ejtőernyőt is találtak. (Megjegyzés: Ez kicsit zavarossá teszi az esetet, mert ha pilóta nélküli gépről van szó, minek kellett ejtőernyő, ha pedig volt pilóta rajta, hol van most?)

Személyi sérülés nem történt, néhány parkoló autó rongálódott meg / Fotó: EPA/ANTONIO BATSzemélyi sérülés nem történt, néhány parkoló autó rongálódott meg / Fotó: EPA/ANTONIO BAT

(A legfrissebb hírek itt)

Személyi sérülés nem történt, járművek rongálódtak meg. A rendőrség szerint a helyieknek nincs okuk idegeskedésre. Közben Andrej Plenković, horvát miniszterelnök a horvát tájékoztatás szerint már egyeztetett Orbán Viktorral és Mario Nobilo NATO-nagykövettel is.

Thedrive.com szerint a roncsok alapján egy régi, szovjet gyártmányú Tu–141-es Sztrizs felderítő robotrepülő zuhanthatott le Zágrábban. Úgy tudni, kizárólag Ukrajna használ még ilyen, a használat után megsemmisülő gépeket. Mivel ez a robotrepülő akár 6000 méteres magasságban és 1100 kilométeres óránkénti sebességgel is haladhat, megmagyarázhatja, miért tudott észrevétlenül átjutni Magyarország felett. Az egyik magyarázat szerint a kémrepülő meghibásodhatott és úgy került Ukrajnából Horvátországba. Persze ez csak egy lehetséges ok, a vizsgálatok folyamatban vannak.

 

blikk.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: