Otthon / Barcsi hírek / Ander: Hova tűnt az egymilliárd Babócsáról?

Ander: Hova tűnt az egymilliárd Babócsáról?

Az ellenzék közös dél-somogyi jelöltje bemutatja, hogyan hazudja rongyosra a száját a Fidesz a szétlopott babócsai iskolával kapcsolatban.

“Nos, nézzük csak, mit tesz a hatalom a babócsai iskolafelújítás kérdéses egymilliárdjával kapcsolatban!”

– Ander Balázs képviselőjelölt évek óta dolgozik az ügyön, és mindig ugyanazok a fideszes csicskák állnak az útjába.

“Miután romhalmazzá változtatták az intézményt és rengeteg pénzt kidobtak a nagy semmire, még mindig képtelenek arra válaszolni, hogy pontosan mennyit is fizettek ki a projektre. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára írásbeli kérdéseim sorozatára adott érdemtelen válaszaiban mellébeszél. Az Emberi Erőforrások Minisztériumnak minisztere éves meghallgatásán meg sem hallja a kérdést.

A legfőbb – akarom mondani leghűbb – ügyész hivatala meg a NAV Dél-Dunántúli Bűnügyi Igazgatósága nem lát különösebb problémát, s még van bőr a képükön tőlem adatokat kérni, különben nem tudnak szegények tovább kutakodni…

A térség kormánypárti képviselője nagy kegyesen szerez újabb 734 milliót (az adófizetők pénzéből…), farizeusként elmondja, hogy Ander károg, huhog, ellenzi a projektet (nem azt, hanem a lopást, illetve a közpénzekkel való átláthatatlan és felelőtlen bánásmódot!), Ander mindig-mindent csak kritizál, jaj-jaj… Arról viszont egy szó sem hangzik el, hogy egészen pontosan hol is az egymilliárd!

Az illetékes tankerület közérdekű adatigénylésemre válaszul – valami egészen furcsa és nyakatekert logikával értelmezve a vonatkozó törvényeket – képes magából kiizzadni egy arcátlanul semmitmondó „választ”.

„Az APM Construct Kft-nek ezidáig kifizetett összeg nagyságának közlésére irányuló kérésének teljesítését elutasítom.”

Természetesen pontosan tudják, hogy mennyi pénzt fizettek ki a nagy semmire. Természetesen csak egy gombnyomás lenne a kért adat közzététele. De nem. Aki ki akarja deríteni, hogy a magyar emberek pénzéből mennyi ment erre az undormányosan alakuló felújításra, annak gyakorlatilag jó kutakodást kívánnak…

Nos, pályázati ügyekben járatos gazdasági szakértőink szerint a fellelhető adatokból az derül ki, hogy a készültségi szint (gyakorlatilag romhalmaz állapot) messze elmarad a kifizetésektől.

Magyarán sok-sok száz millió forint szőrén-szálán eltűnt.

Három költői kérdés, amelyre mindenki sejti a választ:

  1. Kinél van a pénz?
  2. Ki ennek a gyalázatnak a felelőse?
  3. Miért nincs elszámoltatás?”
Szászfalvi László, Orbán és a Fidesz-csűrhe számtalanszor köpött Dél-Somogyra. De egy ilyen pofátlanság már több a soknál. Elegünk van ebből. Április 3-án az egész bandának el kell takarodnia, mert egyértelmű, hogy nem lehet megbízni őket az ország vezetésével és az emberek képviseletével!
delsomogy.ezalenyeg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: