Otthon / Friss hírek / Határozatlan idejű sztrájkba kezdtek a pedagógusok

Határozatlan idejű sztrájkba kezdtek a pedagógusok

Januárban csak két óráig tartott a munkabeszüntetés, most határozatlan ideig tart a tiltakozás. Írják meg nekünk, mit tapasztalnak az iskolákban!

Már a januári tiltakozást – amelyen több mint húszezer pedagógus vett részt – is hosszú huzavona előzte meg a szakszervezetek és a kormány között, aztán február 11-én megjelent egy rendelet, amely voltaképpen ellehetetleníti a tanárok munkabeszüntetését. Ezt követően számos iskolában a polgári engedetlenség eszközéhez nyúltak a pedagógusok, és immár hetek óta minden nap van olyan intézmény, ahol polgári engedetlenséggel tiltakoznak.

A PDSZ nemrég arról számolt be, hogy tömegesen érkeznek visszajelzések arról, hogy a tankerületi központok igazgatói értekezleten utasítják az igazgatókat jogellenes intézkedésekre, valamint olyan utasítások kiadására, amelyek megakadályozzák, hogy érzékelhető sztrájkot tudjanak szervezni.

A Helsinki Bizottság összefoglalta, szülőként mit kell tudni a sztrájkról.

A 24.hu ismét szeretne a lehető legtöbb közvetlen tapasztalat, információ birtokában beszámolni arról, hogy különböző iskolákban, különböző településeken hogyan zajlik a sztrájk, a tervek szerint mennyi ideig tart, hány pedagógus csatlakozott hozzá egy-egy intézményben, fenyegették-e őket retorizóval a részvétel miatt, és mit éreznek mindebből a tanulók és a szülők.

24.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: