Otthon / Friss hírek / A vakcinaregisztrációs címekre kiküldött levélben ekézi a kormány Brüsszelt és magyar közéleti szereplőket

A vakcinaregisztrációs címekre kiküldött levélben ekézi a kormány Brüsszelt és magyar közéleti szereplőket

A kormányzati spamben arról írnak, hogy vannak olyan magyar közéleti szereplők, akik a gázcsapokat is elzárnák.

Ismét kormányzati spamet kaptak azok, akik a vakcinaregisztrációkor bejelölték, hogy a továbbiakban is kérnek e-mailes tájékoztatást. Kedden az Oroszországgal szembeni szankciókról és az azzal kapcsolatos kormányzati álláspontról küldött levelet a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Nemrég a Kúria kimondta, hogy a Rogán Antal vezette Kormányzati Tájékoztatási Központ megsértette a választási eljárásról szóló törvényt, amikor az oltásra feliratkozóknak küldött kampánylevelet, amiben ráadásul az ellenzéket ekézték. A múlt héten már óvatosabbak voltak és csak utalásokkal kritizálták az ellenzéket, ezt a szokásukat a kedden érkezett levelükben is megtartották, de mellette az uniós vezetőkre is kitértek.

Arról írnak, hogy „egyes brüsszeli vezetők mindenáron meg akarják büntetni Oroszországot, és olyan büntetőintézkedéseket is akarnak, amelyek további kifizethetetlen terhet raknának az európai, így a magyar állampolgárok vállára”. Külön kitérnek az Európai Bizottság alelnökére – igaz, név nélkül nem említik Frans Timmermanst, de rá lehet jönni, kiről van szó –, aki szerintük amellett érvelt, hogy csökkentsük az Oroszországból érkező gázszállításokat, és az emberek tekerjék lejjebb a fűtést az otthonukban.

Utána azzal folytatják, hogy „a magyar közéletben is vannak olyan szereplők, akik támogatják ezeket az elképzeléseket, és akár a gázcsapokat is elzárnák”.

Az elmúlt hetek kormányzati üzenete is belekerült az emailbe. Azt írják: továbbra is elítéljük az orosz katonai agressziót, kiállunk Ukrajna területi épsége mellett. Ahhoz azonban ragaszkodunk, hogy a háború költségeit ne a magyar családokkal fizettessék meg.

 

hvg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: