Otthon / Friss hírek / Az ukrán külügy kéri a magyar külügyet, hogy álljanak végre melléjük

Az ukrán külügy kéri a magyar külügyet, hogy álljanak végre melléjük

Nyílt levelet írt az ukrán külügyi szóvivő a magyar kormánynak és Szijjártó Péter külügyminiszternek, amiért nem támogatja az EU Oroszország elleni szankcióit az energiaszektorban és ellenzi az Ukrajna feletti repüléstilalmi zónát valamint a Lengyelország által javasolt békemissziót.

„Ne provokáld Oroszországot” – ez egy gyakori érv, amikor több teret kell adni Oroszország agressziójának. Természetesen senkinek sem kívánjuk azt a gyászt, amellyel az ukránok szembesültek az orosz háború miatt. Ugyanakkor tévedés azt hinni, hogy Magyarország, mint bármely más európai ország, légüres térben létezik”

– írta Oleg Nikolenko, aki kifejtette,  hogy jelenleg Ukrajna védi a NATO keleti határait.

Ha Oroszországnak sikerül elérnie bűnös célját Ukrajnában, akkor szomszédjaink lesznek a következő célpontok. Erről most nyíltan beszélnek az orosz nagykövetek külföldön” – figyelmeztetett.

A szóvivő emlékeztetett arra, hogy az orosz titkosszolgálatok a „magyar kártya” kijátszásával próbálja kiélezni a feszültséget és hétfőn fogtak el egy 25 fős orosz diverzáns-csoportot Ungváron.

Magyarország mindig is a határon túli magyarok jogainak védelmezőjeként pozicionálta magát. Arra kérjük Magyarországot, hogy nyíltan ítélje el ezt az oroszországi provokációt, és használja fel jól fejlett kommunikációs csatornáit Moszkvával, hogy megakadályozzon minden olyan provokációt, amelynek célja az etnikai gyűlölet szítása Ukrajnában.

Itt az ideje őszintének lenni önmagunkhoz. A magyarországi béke és biztonság nem garantálható Ukrajna béke és biztonsága nélkül. Felesleges abban reménykedni, hogy az agresszor megnyugtatására tett kísérletek sikerrel járnak. Ezt bizonyítja a történelem, különösen Magyarországon.

Ezért partnereinknek gondoskodniuk kell arról, hogy Ukrajna feltartóztassa és legyőzze az orosz gonoszt. Ehhez az európai egység megerősítésére van szükség. Egy egység, amely lehetővé teszi, hogy az Oroszország elleni szigorúbb szankciók megállítsák katonai gépezetét”

– zárta levelét Nikolenko.

24.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: