Otthon / Friss hírek / Hamis behívóparancsokat terjesztenek a Honvédség nevében

Hamis behívóparancsokat terjesztenek a Honvédség nevében

A Honvédelmi Minisztérium szerint nincs mozgósítás Magyarországon, nincs hadiállapot, ezért nem is küldtek behívót senkinek.

Hamis, valótlanságokat állító behívóparancsokat terjesztenek ismeretlenek postai és elektronikus úton a Magyar Honvédség Parancsoksága nevében, amelyben egy „életbe lépett rendkívüli és hadi állapotra” és a nem létező „tartalékos hadkötelezettségre” hivatkozva szólítanak fel – közölte a Honvédelmi Minisztérium péntek este.

A tárca leszögezte, nincs mozgósítás Magyarországon, nincs hadiállapot sem, ezért az álhírektől és a magyar emberek félrevezetésétől a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség is elzárkózik. Azt is hozzátették: nem küldenek ki Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának aláírásával ilyen behívóleveleket. Azt írták:

“Szeretnénk megnyugtatni a közvéleményt, ezért mindenkit arra kérünk, hogy a minden alapot nélkülöző, valótlan híreszeléseket ne higgyék el”.

A közlemény szerint a Honvédségnek vannak önkéntes tartalékosai, akik saját elhatározásukból jelentkeztek tartalékos katonának. Kizárólag ők kapnak értesítést egyes feladatokra. A hamis levelek kapcsán a Honvédelmi Minisztérium megteszi a szükséges jogi lépéseket – olvasható a közleményben.

(Nyitóképünk illusztráció)

hvg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: