Otthon / Friss hírek / A Miniszterelnökség a választások előtt 15 milliárdot folyatott egy alapítványba

A Miniszterelnökség a választások előtt 15 milliárdot folyatott egy alapítványba

Nem nevezte meg a kormány, hogy milyen új alapítványt hoz létre, de tekintélyes összeget bocsátottak a rendelkezésére az éjszaka.

Közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítvány létesítéséhez, valamint részére pénzbeli vagyoni juttatás nyújtásához szükséges forrás biztosítása – mindössze ennyit közölt a szerdai Magyar Közlönyben egy 15 milliárd forintos költségvetési átcsoportosításról a Miniszterelnökség.

Az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt kormányrendelet nem tisztázza, hogy pontosan milyen feladatokat lát majd el a most megalapítandó szervezet. Az elmúlt időszakban viszont nem példa nélküli a lépés: az egyetemek alapítványi kiszervezésekor első körben 1630 milliárd forint került így ki az állam kezeléséből. Az újonnan létrehozott szervezetek élére viszont több jelenlegi minisztert, kormánytagot neveztek ki.

Összesen annyi derül ki a választások előtti egyik utolsó, szerda esti döntésről, hogy a Miniszterelnökség Központi kezelésű előirányzatok című költségvetési soráról vonták el a forrást az új alapítvány létrehozására.

 

napi.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: