Otthon / Egyéb / Somogyi útfelújítások

Somogyi útfelújítások

19 500 millió forintot költ idén a Magyar Közút burkolatjavításra és -felújításra. Megkérdeztük, mennyi érinti ebből a Nagyatádi járást, illetve Somogyot.

A tél végével a Magyar Közút 95 mérnökségének brigádjai a lokális és nagyfelületű burkolatjavításokra fókuszálnak – írta közleményében az állami közutak kezelője. Eszerint a kátyúzási munkákra csaknem 90 ezer tonna aszfalt felhasználását tervezték be 2022-ben, majdnem 9 milliárd forint értékben. Ezen kívül alvállalkozóikon keresztül végzett lokális burkolatjavítási munkákra csaknem 3 milliárd forintot fordítanak majd idén. A Magyar Falu Útfelújítási Program keretében pedig 2021-hez képest 5,5 milliárd forinttal többet, 16,5 milliárd forintot használhatnak fel idén burkolatfelújtásra.

Somogyi útfelújítások

Kérdésünkre a közút arról tájékoztatott, hogy a Magyar Falu program keretében idei megvalósítással a következő útfelújítások lesznek: a Barcs-Berzence összekötő úton Vízvár kül- és belterületén összesen 4,5 km hosszon, 691 millió forintért. További hat felújítás készül még: három a Kaposvár-Fonyód, egy az Andocs-Látrány összekötő úton, egy Somogyváron és egy Kánya külterületén.

Az ún. TOP-maradványból öt korszerűsítés lesz idén: Marcali, Juta, Somogyjád, Patosfa környékén, ill. Rácegres-Magyaratád között.

Az ún. nagyfelületű javítások közül egy járásunkat is érinti: a Nagyatád-Somogyszob-Segesd közötti mellékúton 2,3 km hosszon. További 13,2 km-en Kaposvár-Szántód, Szenyér-Hollád, Marcali-Galambok között és a kötcsei bekötőúton dolgoznak majd.

A Giro d’Italia miatt a 61-esen is dolgoznak

A Magyar Közút hozzátette: a fentieken túl nagyatádi mérnökségük 2022. március 21-én kezdte meg a 61-es főút Böhönye – Zala megyehatár közötti szakaszának lokális burkolatjavítását finisheres géplánccal a Giro d’Italia kerékpárverseny biztonságos lebonyolítása érdekében. Terveik szerint ez 3-4 hetet vesz igénybe. Ezt megelőzően ezen az útszakaszon padkajavítási, feltöltési munkálatok is zajlottak padkaterítő láda segítségével, mely az aszfaltozás után is folytatódik.

 

atadhir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Ördögűzőt fogadott Orbán Viktor

A miniszterelnök a karmelitában látta vendégül James Blount atyát aki 40 éve hivatalosan is exorcistának, …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: