Otthon / Friss hírek / 80 nap alatt a NER körül: maffiózókat védenek Orbánék a kétharmadért

80 nap alatt a NER körül: maffiózókat védenek Orbánék a kétharmadért

Orbán 133 bátor embere között számtalan olyan van, aki nem csak a közvélekedés szerint mocskos tolvaj, hanem a rendőrség is egyetért ezzel. Mégis szavazhatnak a Parlamentben, hisz nincs meg nélkülük a kétharmados többség. Róluk szól sorozatunk legfrissebb része.

Legutóbb Novák Katalin köztársasági elnökké választásakor mutatkozott meg a maga pőreségében, hogy Orbán hatalma bűnözőkön alapul.

A felcsúti miniszterelnök 133 bátor embere között ugyanis számtalan olyan van, aki nem csak a közvélekedés szerint mocskos tolvaj, hanem a rendőrség is egyetért ezzel. Mégis szavazhattak a Parlamentben, hisz nincs meg nélkülük a kétharmados többség.

Ezzel persze botrányossá tették a legfőbb közjogi méltóság megválasztásának körülményeit, de a Fidesznél már rég nem adnak a látszatra. Orbánnak hatalom KELL, és ha ezt bűnözőkkel tudja csak biztosítani, akkor így tesz. Végül is legnagyobb bűnöző, a capo di tutti capi, vagyis a maffiafőnök ő maga.

Nézzük a teljesség igénye nélkül a leendő fideszes börtönfrakció tagjait abc-sorrendben:

Boldog István

A Kétpói Betyár és 8 társa ellen hivatali vesztegetés elfogadása és más bűncselekmények miatt még 2020-ban emeltek vádat. Több bizalmi emberét letartóztatták, de ő a mai napig a Parlamentben pózolhat.

A vádirat szerint a Boldog Istvánhoz köthető elkövetői kör hivatali helyzetével, befolyásával visszaélve, jogellenesen befolyásolta a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázati eredményeit, majd elérték a kivitelezők irányított kiválasztását is”. Mindezekért cserébe a vállalkozóktól 2019 májusában húszmillió forintot kaptak.

Boldog Istvánra az ügyészség hat év börtönben letöltendő szabadságvesztést kért.

Farkas Flórián

A tény, hogy ma rosszabb Magyarországon romának lenni, mint a rendszerváltás óta bármikor ezelőtt, szoros összefüggésben van azzal, hogy Farkas Flórián képviseli őket a Parlamentben a Fidesz frakció tagjaként. A 2014-ben alakult Híd a munka világába foglalkoztatási szövetkezet élén állva a rábízott mintegy ötmilliárd forintnyi uniós forrást, amit roma származású munkanélküliek álláshoz segítésére használhatott volna fel, gyakorlatilag elherdálta luxusirodára, autókra és bútorokra, az eredeti célra szinte semmi nem jutott. De hiába rendeltek el a hatóságok a program körüli 1,6 milliárdos csalás gyanú miatt nyomozást még 2015-ben és hiába indított 2018-ban az OLAF is vizsgálatot az ügyben, Polték szó szerint elszabotálták a felelősségre vonást. A mai napig még csak ki se hallgatták a főbűnöst.

Simon Miklós

Mind közül az ő esete a legpofátlanabb. Mert nem elég, hogy nála is felmerült, hogy az ő körzetében is a Boldog-módszerrel lopják az uniós pénzeket, ráadásul neki már ettől függetlenül is rég dutyiban lenne a helye a parlamenti patkó helyett. Ugyanis minden valószínűség szerint felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte volna 2011-ben a bíróság Simont, ha három évvel korábban a Fidesz-frakció nem akadályozza meg mentelmi jogának felfüggesztését. Így viszont a jogosulatlan gazdasági előny megszerzésével – mai nevén költségvetési csalással – vádolt Simon ügyét (amelyben a tettestársát elítélték) elkülönítették a többi vádlottétól, és megszüntették ellene az eljárást, ő pedig azóta is folyamatosan képviselő.

Az ügy részletei itt olvashatóak.

Simonka György

Hazánk egyik legnagyobb maffiaperének vádlottját olyan sok pontban vádolják, hogy azt napestig sorolhatnánk. A lényeg az, hogy kétrendbeli, felbujtóként, bűnszervezetben elkövetett különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette az egyik. A többi vádpontról itt írtunk. A kár 1,4 milliárd Ft.

Az ügyészség nyolc és fél év fegyházbüntetést és 850 millió forintnyi vagyonelkobzást javasolt vele szemben.

Szabó Zsolt

A hatvani közbeszerzési kisgömböc szintén a Boldog-módszer lelkes követője és tökélyre fejlesztője a maga választókörzetében. Az ügyeit a nyilvánosság elé táró, és Szabót feljelentő Hadházy Ákos szerint “Ennél nem lesz egyértelműbb, kívülről bizonyítható esete annak, amikor egy fideszes országgyűlési képviselő aktívan részt vesz egy közbeszerzések elcsalására kialakított hálózat szervezésében.”.

Szabó ellen nem csak a magyar rendőrség nyomoz csalás alapos gyanúja miatt, de ténykedése az OLAF figyelmét is felkeltette, és ők is vizsgálatot indítottak.

Völner Pál

És végül a legfrissebb hús, Varga Judit nemrég lebukott Pegasus-ügyi államtitkára. A legnagyobb rangú fideszes, akire hivatalosan is ráégett a korrupció vádja. A gyanú szerint Völner a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott. Völnernek az ügy kipattanása után vissza kellett lépnie a választáson indulástól, és le kellett mondania minden pozíciójáról – egy kivétellel. A képviselőségre valahogy nem lett méltatlan a főnöke szerint, legalábbis a ciklus végéig.

Soha ilyen korrupt kormánya nem volt még az országnak. Ideje megszabadulnunk tőlük.

ezalenyeg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: