Otthon / Friss hírek / Szavazhat-e keresztény ember a Fideszre? Nyugodt szívvel nem.

Szavazhat-e keresztény ember a Fideszre? Nyugodt szívvel nem.

Nem szabad a kereszténység nevében másokat bántó, gyűlöletkeltő politikát folytatni – erről beszélgetett Beer Miklós nyugalmazott katolikus püspökkel Márki-Zay Péter.

Szavazhat-e keresztény ember a Fideszre? Ezt a kérdést járták körbe.

Beer Miklós, aki saját bevallása szerint korábban maga is Fidesz-szavazó volt, 2014 után kezdte érezni, hogy valami nagyon elromlott.

Állandóan ezt halljuk, hogy keresztény kormány vagyunk, a keresztény Magyarország védelmezői, és hát az ember egy kicsit elbizonytalanodik, hogy most ezek a mi keresztény értékeink?

– utalt a püspök arra, hogy az Orbán Viktor vezette kormány akkoriban ment el teljesen egy szélsőjobbos, rasszista irányba.

Nem szólaltunk fel. Mi is hibásak vagyunk, hogy a Fidesz irányvonala ennyire eltolódott.

– vallotta be önkritikusan. Beer az egyház cinkos hallgatását azzal magyarázta, hogy anyagilag kiszolgáltatottá váltak a kormánytól.

A püspökkel egyetértve Márki-Zay Péter káros gyakorlatnak nevezte, hogy az egyház elköteleződött nem csak egy politikai oldal, de egyenesen egy párt mellett, és hogy ráadásul ez a párt az ország ezeréves történelmének legkorruptabb pártja.

Nem kell pártok között állásfoglalni, de erkölcsi állásfoglalást igen. Nekünk minden bűnnel szemben állást kell foglalnunk.

– foglalta össze a beszélgetést végül Márki-Zay Péter.

ezalenyeg.hu

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: