Otthon / Friss hírek / Az államtól kapott segélyhívókon keresztül hívogat idős embereket a Fidesz

Az államtól kapott segélyhívókon keresztül hívogat idős embereket a Fidesz

Az államtól kapott segélyhívó karkötőn hívogat idős embereket a Fidesz – írja a Tiszta szavazás szervezet.

Egy országos állami program keretében, Fülöp Attila államtitkár és Koncz Zsófia országgyűlési képviselő osztotta ki azokat a segélyhívókat Borsod megyei nyugdíjasoknak, amelyen fideszes kampányüzenetekkel hívogatták az időseket. A 4iG Nyrt. által, kormánytámogatással időseknek adott segélyhívón először egy nő jelentkezett be meglepetésszerűen, másnap pedig Orbán Viktor rögzített üzenetet játszották le neki. A szervezet szerint az eset adatvédelmi visszaélés és a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás sérelmét veti fel.

A kijelző nélküli készülékkel nem lehet telefonálni, viszont a rajta lévő SOS feliratú gombbal az Országos Katasztrófavédelmi Központ diszpécserszolgálatába lehet bejelentkezni.

Ahogy azt is gyaníthatjuk, hogy országosan elterjedt gyakorlatról lehet szó, miután nemrégiben az RTL egy Budapest XVI. kerületében élő idős, beteg nő hasonló esetéről adott hírt.

A hívást az SOS gombbal tudta felvenni, mire egy női hang megkérdezte, hogy ő kicsoda, majd elmondta, hogy egy szombathelyi számot akart hívni. Itt egy kis zavar állt be a beszélgetésben, de utána a nő folytatta, és „elkezdett a Fidesz-KDNP listára szavazásra buzdítani, agitálni”. A meglepetésszerűen felhívott nyugdíjas megpróbálta megszakítani a hívást, de gomb vagy kijelző hiányában nem lehetett, ezért muszáj volt végighallgatnia a fideszes kampányüzenetet.

Döbrentey Dániel, a Tiszta szavazás koalícióban résztvevő Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) választási jogi programvezetője minderről úgy nyilatkozott, hogy

Az eszköz célja nem az, hogy kampánycélú elérésre használják, tehát az elérhetőséget csak célhoz kötötten lehet használni. Ilyen esetben adatvédelmi visszaélés és a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás sérelme merül fel. Fokozza a jogsértés súlyát, ha az elérhetőség eleve csak bizonyos pártoknak vagy jelölteknek állna rendelkezésre, ekkor ugyanis a fentiek mellett a jelöltek, jelölő szervezetek esélyegyenlősége is sérül.

alfahir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: