Otthon / Friss hírek / A Google adatai szerint megugrott a külföldi munkát keresők száma a választás után

A Google adatai szerint megugrott a külföldi munkát keresők száma a választás után

A kormánypártok által elért eredmény miatt egyesek már most azt fontolgatják, hogy elhagyják Magyarországot.

A Google keresőjébe beírt, aktuálisan népszerű keresőszavak remekül bemutatják, mik azok a témát, amik az adott országot – jelen esetben minket, magyarokat – érdekelnek. Ezt azonban nemcsak akkor érdemes átfutni, amikor valamilyen közéleti esemény történik, hanem általánosságban is. A választás utáni órákban/napokban viszont különösen.

Ahogy az rtl.hu cikke rámutatott, a Trendek oldalon ezúttal két keresőszó, a „kivándorlás” és a „külföldi munka” férkőzött be az első helyekre – ebből az szűrhető le, hogy a választási eredmény miatt többen már most azon gondolkodnak, hogy elhagyják az országot, és máshol, külföldön vállalnak munkát.

A Google adatai alapján a kivándorlás szóra késő este, vagyis az első eredmények beérkezése után kezdtek rákeresni a felhasználók. A kifejezésre egyébként legutóbb négy éve, az akkori választások idején kerestek rá ennyien.

külföldi munka után érdeklődők száma is az első eredmények beérkezése után ugrott meg. Érdekesség, hogy a szóra különösen sokan kerestek rá Borsod-Abaúj Zemplén megyéből.

hvg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: