Otthon / Friss hírek / Lukasenka is gratulált Orbán Viktornak

Lukasenka is gratulált Orbán Viktornak

Li Ko-csiang kínai miniszterelnök, Vlagyimir Putyin orosz elnök és több más ország vezetője mellett Alekszandr Lukasenka fehérorosz elnök is gratulációját fejezte ki közleményben Orbán Viktornak, miután az április 3-i országgyűlési választásokon ismételten a Fidesz-KDNP győzött.

„Az újraválasztás fontos jele az emberek támogatásának és bizalmának a nemzeti érdekek védelme iránti elkötelezettségében, függetlenül attól, hogy milyen erős külső nyomás nehezedik országára. Örülünk, hogy a jelenlegi nehéz körülmények között is együtt tudunk dolgozni országaink javára, és megsokszorozhatjuk a 30 éves diplomáciai kapcsolatok során megvalósult együttműködés pozitív példáit”

– idézte a közlemény a belarusz államfőt.

Lukasenka ezenfelül erős egészséget és sok sikert kívánt Orbán Viktornak, valamint prosperitást és jólétet a magyar népnek.

Ismeretes, Fehéroroszországban a 2020. augusztus 9-i vitatott tisztaságú elnökválasztás miatt hónapokig  a diktatúra elleni tiltakozó megmozdulások zajlottak, mivel Lukasenkát a hivatalos adatok szerint 80,1 százalékkal hatodik mandátumára újraválasztották. A tüntetéseket tömeges őrizetbevételek követték.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: