Otthon / Friss hírek / Olyan drágulás éri el a húspultokat, hogy bajba kerülnek a magyar vásárlók

Olyan drágulás éri el a húspultokat, hogy bajba kerülnek a magyar vásárlók

Ugyan nő a hazai termékek aránya a magyarországi üzletláncokban, de míg a multiknál 70-71,5 százalékos volt a javulás, addig a magyar tulajdonú láncoknál 78-82,5 százalékos volt. A sertéstartók költségei annyit nőttek, hogy a boltláncoknak és a vásárlóknak is el kell fogadniuk, hogy jelentős drágulásra van szükség, vagy veszélybe kerülnek az állattartók.

A legfontosabb, legkeresettebb élelmiszerek kínálatában nőtt a magyar termékek aránya tavaly – mondta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) osztályvezetője, Kasza Gyula a Magyar Húsiparosok Szövetségének csütörtöki sajtórendezvényén Budapesten.

A Nébih vizsgálata szerint 2020-ban 70,5 százalék, 2021-ben 71,3 százalék volt az üzletekben a belföldi beszállítók termékeinek aránya. A magyar tulajdonú üzletláncok teljesítettek a legjobban, a Coop kínálatában 82,2 százalékos, az CBA boltjaiban 78,7 százalékos részesedést mért a magyar termékekre a hivatal. A magyar áru aránya jellemzően az alacsonyabb hozzáadott értéket tartalmazó termékcsoportokban magasabb – mondta Kasza Gyula az MTI beszámolója szerint.

napi.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: