Otthon / Friss hírek / A legendás kárpátaljai edző haragszik Orbán Viktorra és szégyelli, hogy magyar

A legendás kárpátaljai edző haragszik Orbán Viktorra és szégyelli, hogy magyar

Haragszik a magyar miniszterelnökre, és már nem is akar magyar újságoknak interjút adni Szabó József, a legendás kárpátaljai edző.
KAPCSOLÓDÓ

„Ne haragudjon, de nem akarok magyar lapokkal beszélni. Szégyellem, hogy magyar vagyok. Elsősorban nem is az a baj, hogy Magyarország nem segít Ukrajnának a háborúban, bár nem értem, hogy miért nem engedi legalább át az országon a Nyugatról küldött fegyvereket.

Ami viszont jobban fáj, és felbosszant, hogy Orbán Viktor nyelve folyamatosan a háborút kirobbantó orosz elnök, Vlagyimir Putyin fenekében van

– közölte, majd bontotta a vonalat.

A lapnak Medvigy István, a Kárpátaljai Labdarúgó-szövetség volt tagja elmondta, ő telefonon beszélt barátjával, aki nap mint nap sétál az ostromlott Kijevben, igyekszik segíteni azoknak, akik nála is nehezebb helyzetben vannak.

„Nehezen teszi túl magát a háborúban megölt gyerekek tragédiáján, meggyűlölte az oroszokat, még a telefonja névjegyzékéből is törölte egykori orosz sporttársai számát” – mondta Medvigy.

Szabó 1940. február 29-én született Ungváron, pályafutása csúcsán a Dinamo Kijevben futballozott 1959 és 1969 között, nyert négy szovjet bajnokságot és két kupát.

Edzőként ugyanezt érte el csapatával, amelyet 1994-ben, 1995-ben, 1996-ban és 1997-ben ukrán bajnoki címhez, 1996-ban és 2005-ben Ukrán Kupa-sikerhez segített. Kétszer is irányította az ukrán válogatottat.

24.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: