Otthon / Friss hírek / Ha rubelben fizet az orosz gázért, Magyarország megsérti az EU-s szankciókat

Ha rubelben fizet az orosz gázért, Magyarország megsérti az EU-s szankciókat

Magyarország megsérti az EU Oroszországgal szembeni szankcióit, ha Orbán Viktor miniszterelnök ígéretének megfelelően ezentúl valóban rubelban fizet az orosz gázért, mondta a CNN-nek Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke.

“Elemeztük Putyin rendeletét, és a jogi helyzet világos. Amit Putyin ajánl – hogy a vásárlóik rubelra váltsanak eurót, és úgy fizessék ki a számlát -, a szankciók megsértésének számít. Aki ezt teszi, és rubelban fizet, az megsérti a szankciókat, az megkerüli az Oroszországgal szemben életbe léptetett szankcióinkat” – mondta az Európai Bizottság elnöke.

Orbán Viktor szerdai nemzetközi sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy miután előző nap telefonon egyeztetett Putyin orosz elnökkel, Magyarország hajlandó rubelban fizetni az orosz importgázért.

Von der Leyen szerint az EU párbeszédet folytat a kérdésről Magyarországgal. “Magyarország eddig tartotta magát a szankciókhoz, így amíg nem látjuk ennek ellenkezőjét, minden rendben van. Az EU soha korábban nem volt ennyire egységes, elszánt és gyors. Úgy hiszem, minden egyes tagállamunk számára kérdés az is, hogy valóban az első akar-e lenni, amelyik megtöri ezt az egységet” – mondta Leyen a CNN-nek. (Via CNN)

444.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: