Otthon / Friss hírek / A cégek felszámolása is Mészárosék biznisze lehet

A cégek felszámolása is Mészárosék biznisze lehet

“Több olyan ügyvéd is tarolt a legutóbbi cégfelszámolói pályázaton, akik korábban egy ügyvédi irodában dolgoztak és a felszámolásokat állami oldalról koordináló Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft.-nél is tevékenykednek

– derült ki a HVG cikkéből.

Koller Mihály Dávid 2018 tavaszán hagyta ott az őt kinevelő ügyvédi irodát, s a nyáron már egy felszámolócég vezető tisztségviselője volt. Szilágyi István 2018 végén állt a saját lábára. Bár bojtárkorukban állítólag nem kifejezetten szívelték egymást, ez nem akadályozta meg őket abban, hogy a 2020-ban kiírt felszámolói pályázat előtt néhány hónappal két közös céget is alapítsanak, hogy aztán mindkettő sikeresen célba is érjen.

Nagy Lászlónak szintén két magánvállalkozása került fel a felszámolók aktuális listájára. Ő emellett Tima Jánossal, Mészáros Lőrinc intézőjével együtt tagja annak a Bizalom Vagyonkezelőnek, amelyről kiderült, hogy Mészáros pénzét kezeli.

A cikk szerint a közbenjárásával több fontos vagyonelem is a felcsúti milliárdos fennhatósága alá került, méghozzá áron alul, például az egerszalóki Saliris Hotel. Vagyis Nagy egy személyben a köz érdekében eljárni köteles felszámoló és egy sorozatosan az állam kárára gazdagodó oligarcha bizalmi vagyonkezelője, ami – bár a szabályok megengedik – nem tűnik túl etikusnak.

Azonban nem Mészáros Lőrinc az egyetlen olyan dúsgazdag vállalkozó, aki a jelek szerint közeli viszonyt ápol a csődbe ment cégek vagyontárgyait áruba bocsátókkal. Piaci pletykák szerint Koller szoros kapcsolatot épített ki Jellinek Dániellel is.

A HVG megjegyzi, hogy egyre inkább privát klubra hasonlít a magyar felszámolói közeg: kivételezett szereplői az ingatlanpiac nagyágyúinak kedvezhetnek. Mészáros Lőrinc és Jellinek Dániel is érdekelt lehet a rendszer fenntartásában.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: