Otthon / Friss hírek / Az Állampárti Számvevőszék szerint Magyarországon jól élnek a tanárok

Az Állampárti Számvevőszék szerint Magyarországon jól élnek a tanárok

Nagyon sok tanárnak van megtakarítása – ezt sikerült megállapítania a valóságban épp a megalázóan alacsony fizetésük miatt sztrájkoló  pedagógusokról az egykor tekintélyes, de mára Fidesz-csicskává züllött állami szervezetnek.

Az egykor szebb napokat látott Állami Számvevőszék, mióta az a Domokos László vezeti, aki egyenesen a Fidesz-frakcióból ült át az elnöki székébe, mindig kapható arra, hogy manipulatív eszközeivel járassa le a kormány ellenfeleit. Most épp a sztrájk idején élesítette az ÁSZ a pedagógusok pénzügyi kultúrájáról szóló jelentését – vette észre a Népszava.

A felmérés szerint a tanárok 86%-a rendelkezik megtakarítással, bár arra már nem tértek ki, hogy mennyi is az átlagosan. Valószínűleg nem véletlenül.

Egy 14 éve a pályán lévő tanár majdnem 10 évig robotolhat azért, hogy megkapja Orbán egy évi fizetését. Egy kezdő pedagógusnak viszont már több mint 12 évet kell dolgoznia éhbérért, hogy megkeressen ennyi pénzt.

Egy kezdő pedagógus fizetése általában bruttó 219 ezer forint, ez nagyjából 165 ezer forintos nettó, ami ráadásul egyre értéktelenebb a vágtató infláció miatt. Ez kevesebb, mint a fele KSH által trükközéssel kimutatott hivatalos átlagbérnek. Ennyiből vajon mennyit lehet félrerakni?

A gyakorló tanárok közelmúltban közzétett beszámolói szerint a hó végén még azt is meggondolják, hogy gyümölcsöt vegyenek, az fel sem merül, hogy megtakarítást halmozzanak fel. Pont ezért sztrájkolnak és szerveznek polgári engedetlenségi akciókat hetek óta. És erre nem az a válasz Kásleréktól, hogy leülnek tárgyalni, És megadják a gyermekeink nevelőinek azt, ami járna, hanem elkezdték adminisztratív eszközökkel cseztetni őket: egy rendelettel gyakorlatilag elvették tőlük a valódi sztrájk jogát, majd törvénytelen módon megvonták tőlük a TB-t az akciók idejére.

Aljas szándékok, aljas eszközökkel megtámogatva: ez az Orbán-kormány.

ezalenyeg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: