Otthon / Friss hírek / Senki nem támadta meg a választási eredményt, így megalakulhat az új Országgyűlés

Senki nem támadta meg a választási eredményt, így megalakulhat az új Országgyűlés

Nem érkezett kifogás a megadott határidőig.

Lejárt az a határidő, ameddig az április 3-i országgyűlési választás eredményeit meg lehetett volna támadni – kezdi cikkében a Magyar Nemzet, amely úgy értesült:

sem az egyéni, sem a listás választási eredmények ellen nem élt senki kifogással.

Ez azt jelenti, hogy megalakulhat meg az új Országgyűlés, azt követően, hogy ma, azaz csütörtök délután a Nemzeti Választási Bizottság bejelenti a 2022-es országgyűlési választások immár hivatalos listás végeredményét is.

Az új Országgyűlés alakuló ülését a választásokon kialakult erőviszonyoknak megfelelően Áder János leköszönő államfő az előzetes konzultációk alapján hívja össze. Az alkotmányos rendelkezések szerint az Országgyűlés alakuló ülését a választást követő 30 napon belül kell összehívnia az államfőnek, aki egyúttal javaslatot tehet a kormányfő személyére – írja a lap.

Ami az eredményeket illeti: a kormánypártok 135 képviselővel lesznek jelen az Országgyűlésben, míg a baloldali koalíciót alkotó pártoknak – DK, Jobbik, Momentum, MSZP, Párbeszéd és LMP – összesen 57 mandátuma lesz. A Mi Hazánk hat fővel képviselteti magát, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata pedig a 2022-2026-os ciklusban is egy fővel lesz jelen – írta a lap.

 

hvg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: