Otthon / Egyéb / Népszava: Orbán Viktor lecseréli Kásler Miklóst

Népszava: Orbán Viktor lecseréli Kásler Miklóst

A lap szerint Pintér Sándor marad, Lázár János visszatérése egyre biztosabb.

Az ötödik Orbán-kormány még májusban megalakul. A Népszava több forrása szerint Kásler Miklós távozik, nyugdíjba vonul, és az Emberi Erőforrások Minisztériuma sem marad egyben a következő ciklusban. Szóba került Szócska Miklós volt egészségügyi államtitkár reaktiválása, aki azonban nem reagált a kérdésre, hogy vállalna-e újra kormányzati szerepet.

Az még nagyon képlékeny, hogy az egészségügy önálló tárcát kapna, vagy besorolódna a Belügyminisztérium alá. Ugyanakkor szinte biztosra vehető, hogy maradnak a kulcstárcák – a belügy, a pénzügy, a kancellária – vezetői.

Pintér Sándor most is vállalta miniszterséget. Varga Mihály szintén folytathatja, bár a pénzügyminisztériumnak kevesebb funkciója lesz. A gazdaságai stratégia koordinálását a kiszivárgott információk szerint a kormányfő főtanácsadójára, Nagy Mártonra bízná.

A Népszava informátorai szinte biztosra vették, hogy helyén marad Gulyás GergelySzijjártó Péter és visszatér a kormányba Lázár János, aki egy új – agráriumi, élelmiszeripari fejlesztésekkel, kiskereskedelemmel – foglalkozó tárcát irányítana.

Közben a Blikk arról ír, hogy Novák Katalin helyére, a családokért felelős miniszteri posztra Gál Kinga a legesélyesebb, noha őt EP-képviselőként még két évig Brüsszelhez köti a munkája. A lap szintén ír egyébként Kásler Miklós „nyugdíjazásáról” és Lázár János visszatéréséről.

24.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Ördögűzőt fogadott Orbán Viktor

A miniszterelnök a karmelitában látta vendégül James Blount atyát aki 40 éve hivatalosan is exorcistának, …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: