Otthon / Egyéb / Levertek 100 fecskefészket egy építkezésen

Levertek 100 fecskefészket egy építkezésen

A jegyzőkönyvek elkészülte és a kihallgatások után a kormányhivatal megteszi a szükséges lépéseket.
KAPCSOLÓDÓ
Fecskefészkeket vert le egy szálloda a Velencei-tónál

Engedélyt kaptak a fészkek eltávolítására ott, ahol terasz van, mert zavarja a vendégeket. A felújítás után kötelező új fészkeket kihelyezniük, és a fecskehálót eltávolítaniuk.

Az állatvédőkhöz ma érkezett bejelentés, hogy az egyik cég gyárában rengeteg fecskefészek van, de a tegnapi napon közel 100 fészket levertek. A bejelentő névtelenül és száma kijelzése nélkül tett bejelentést, amit ők továbbítottak az illetékes nemzeti parknak és a kormányhivatalt is értesítették a történtekről.

Pár perc elteltével visszahívott minket a nemzeti park, hogy a Kormányhivatal Természetvédelmi Főosztály hatósági munkatársával elindultak és menjünk mi is. Rövid egyeztetés után sikerült bejutni a gyárba, ahol a fellelhető összes fészket bejártuk. A nemzeti park munkatársa és hivatali tisztviselő GPS koordinátákkal fotókkal rögzítette a fészkeket, de itt nem volt leverésre utaló nyom

– írták a közösségi portálon.

A bejárás utolsó megállóhelyén irodaházak voltak. Éppen az irodaház mellé volt emelve egy kosaras emelő, amin két munkás fúrta a falat és itt már lehetett látni az eltávolított fészkek nyomát. A tisztviselő azonnal leállította a munkát és megkezdődött a hatósági eljárás.

A munkáért felelősek beismerték, hogy a tegnapi napon balesetvédelmi okokra hivatkozva eltávolították fészkeket, mert az épület felső részén lévő stukkók meglazultak és emiatt történtek a beavatkozások

– olvasható a bejegyzésben.

Szerencsére itt még nem láttak fecskéket, így állatok nem sérültek. Ezen az épületen volt még körülbelül 400 érintetlen fészek és a gyár területén mintegy 100-150, ahol nem voltak zavarva az állatok és a fészkeket sem bántották.

Telefonon hívtuk Lehoczky Krisztiánt, a Mályi Madármentő Állomás vezetőjét, aki érdeklődésünkre elmondta:

A gyár helyszínét azért nem nevezik meg, mert – ugyan nem függenek tőlük, mint senkitől sem egyébként – nem szeretnék, hogy az egész ország rájuk szálljon. A cég a hibáját elismerte, a további beavatkozásokat megszüntette az érkező fecskék védelmében.

A jegyzőkönyvek elkészülte és a kihallgatások után a kormányhivatal megteszi a szükséges lépéseket.

24.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Ördögűzőt fogadott Orbán Viktor

A miniszterelnök a karmelitában látta vendégül James Blount atyát aki 40 éve hivatalosan is exorcistának, …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: