Otthon / Friss hírek / A piszkos munkát mostantól a Fidesznek kell elvégeznie, ha egy frakcióba akarja kényszeríteni az ellenzéket

A piszkos munkát mostantól a Fidesznek kell elvégeznie, ha egy frakcióba akarja kényszeríteni az ellenzéket

A külön döntés nélkül az Országgyűlés tárgysorozatáról lekerülő előterjesztések közé került Székely Sándor független képviselő határozati javaslata, amely egy frakcióba kényszerítette volna az ellenzéki összefogás pártjait.

Ahogy tavaly októberben megírtuk: az ISZOMM politikusa kezdeményezte, hogy a pártok csak a névlegesen megszerzett szavazatok arányában alakíthassanak országgyűlési képviselőcsoportokat, ez pedig azt jelentette volna, hogy pártok közös indulása esetén így a frakciójuk is közös lenne, mind a kormánypárti, mint az ellenzéki sorokban.

Akkor ezt azzal indokolta Székely,

hogy a képviselőcsoportok számának megnövelése jelentős többletköltséget is jelent, mert a megnövekedett számú képviselőcsoportoknak több forrásra van szükségük a működéshez. Azzal, hogy a közös listán indulók is csak közös képviselőcsoportot alakíthatnak, nemcsak költségkímélőbb lesz a működés, hanem könnyebben átlátható is, ami az Országgyűlés működési hatékonyságát is növeli (pl. könnyebb a bizottsági helyek elosztása is).

A javaslatot 9 igen, 2 nem és nulla tartózkodás mellett fogadta el az Igazságügyi bizottság kormánypárti többsége.

Most azonban, hogy lekerült a napirendről Székely javaslata, a Fidesznek már magának kellene intéznie, amennyiben egy frakcióba szeretné kényszeríteni az ellenzéki pártokat, mivel az új Országgyűlésben már nem lesz ott Székely Sándor és az a Volner János sem, akinek a módosító javaslata alapján legalább 71 egyéni jelöltet kell állítania 14 megyében és a fővárosban annak a szervezetnek, amely országos listát kíván állítani az országgyűlési választáson.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: