Otthon / Egészségügy / Ezrével mennek rá a magyarok az orvosi keresőre, ami 58 mp alatt iránymutatást ad

Ezrével mennek rá a magyarok az orvosi keresőre, ami 58 mp alatt iránymutatást ad

Már az első héten több mint tízezer felhasználója volt a surgossegi.info-nak, annak az országos felnőtt- és gyermekügyeletek, valamint gyógyszertárak adatait is tartalmazó keresőnek, melyet egy ápoló indított el saját tapasztalatai hatására – adták hírül az oldal üzemeltetői. Az Országos Mentőszolgálat által tesztelt egészségügyi platform célja, hogy segítse a betegeket és tehermentesítse az egészségügyi dolgozókat.

A kereső megálmodója, Németh Franciska immár több mint nyolc éve dolgozik ápolóként egy fővárosi kórház gyermeksebészeti és traumatológiai osztályán. Elmondása szerint ügyeletes munkanapjai során szembesült azzal, milyen sok szülő érkezik – nem egyszer többórányi ingázás után – kétségbeesetten a gyermekét ért rosszullétet, balesetet követően, és csak a helyszínen tudja meg, hogy rossz helyre ment: ahol megfelelő eszközök, szakorvosok hiányában nem tudnak segíteni.

Az ápoló azt a célt tűzte ki maga elé, hogy az egészségügyi intézményekben az ügyeleti ellátók meghatározásához alkalmazott, a mentők által évről évre frissített 60-70 oldalas dokumentumot felhasználóbaráttá, könnyen kezelhetővé alakítja. Így született meg a hat éve debütált GyermekSOS, majd néhány napja ennek „nagytestvéreként” az immár országos lefedettséggel rendelkező, felnőtt- és gyermekügyelet-, valamint gyógyszertárkereső surgossegi.info oldal.

Az Országos Mentőszolgálat által tesztelt és ajánlott adatbázisnak alig egy hét alatt több mint tízezer felhasználója volt, akik egy percen belül, átlagosan 58 másodperc alatt találtak megfelelő ellátó intézményt panaszukra. Ugyan a weboldal egyelőre „csak” a leggyakoribb problémákra kínál megoldást, a tapasztalatok, visszajelzések, s a szakmával való egyeztetéseket követően az ellátók sorát tovább bővítik majd.

hvg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Ördögűzőt fogadott Orbán Viktor

A miniszterelnök a karmelitában látta vendégül James Blount atyát aki 40 éve hivatalosan is exorcistának, …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: