Otthon / Friss hírek / Jakab Péter szerint a fele sem igaz a KSH félmilliós átlagbérről szóló jelentésének

Jakab Péter szerint a fele sem igaz a KSH félmilliós átlagbérről szóló jelentésének

“A KSH szerint annyira pörög a magyar gazdaság, hogy már több mint félmillió (546 ezer) forint a havi átlagkereset Magyarországon. Az elmúlt két hónapban 130 településen jártam, több ezer emberrel találkoztam. Valahogy nem ezt tapasztaltam.

Így reagált Jakab Péter, a Jobbik elnöke a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) most megjelent összegzésére.

Az Alfahír is beszámolt a KSH jelentéséről, amely szerint februárban, az osztogatás időszakában Magyarországon a bruttó átlagkereset – a legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a foglalkoztatás szempontjából jelentős nonprofit szervezeteknél – 546 ezer forint volt. A KSH adatai alapján ez 31,7 százalékkal nagyobb az egy évvel korábbinál.

A Jobbik elnöke hangsúlyozta, hogy az elszegényedő szabolcsi vagy borsodi térségben a – munkanélküliség mellett -, az alacsony, elértéktelenedő fizetések, és a 133 ezer forintos minimálbér a jellemző.

Körülbelül feleannyit keresnek, mint egy fővárosi, holott utóbbi se visz haza sokat. A Fidesz Magyarországán, az urak Magyarországán lehet, hogy félmillió az átlag. Ott, ahol én jártam, Csengertől Nagykanizsáig, Kiskundorozsmától Mezőtúrig ennek a fele sem igaz

– tette hozzá Jakab Péter.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: