Otthon / Friss hírek / 18 millió! Szitának ennyit nem érnek a kaposvári betegek

18 millió! Szitának ennyit nem érnek a kaposvári betegek

Kaposváron megszűnik az önkormányzat által fenntartott otthonápolási szolgáltatás. Pénz lenne rá, de Szita Károly hajthatatlan.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a kaposvári önkormányzat meg akarja szüntetni az otthonápolási szolgáltatást. Erről Felder Frigyes, az LMP önkormányzati képviselője írt a Kapocs Közösség Kaposvár nevű facebook csoportban.

Felder Frigyes, az LMP önkormányzati képviselője

Az előterjesztést a csütörtöki közgyűlésen fogja tárgyalni a képviselőtestület, ahol Szita Károly javaslata szerint megszüntetnék az önkormányzat által fenntartott szolgáltatást. Felder egy módosító indítványt adott be, mely szerint lenne pénz a szolgáltatás finanszírozására. Két forrást is megjelölt, ahonnan át lehet csoportosítani pénzt, így tovább működhetne az otthonápolás. A zöld képviselő szerint az Általános tartalékból, illetve a koronavírus-járvány miatt megkapott Veszélyhelyzeti tartalékból is finanszírozható az ellátás.

Ez összesen közel 1,2 milliárd forint, amiből 18 millió forintot kellene szánni szociális kiadásokra. Úgy tűnik, Szita Károlynak nem érnek meg ennyit a kaposvári betegek.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere
kpsvr.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: