Otthon / Dél-somogyi hírek / Nagyatádi és környékbeli házakból lopott

Nagyatádi és környékbeli házakból lopott

Betörte az ajtót vagy bemászott az ablakon. Készpénzt. ékszereket zsákmányolt összesen több mint 1 millió forint értékben. A hátrahagyott nyomai szakértői vizsgálata alapján kapták el végül.

A Nagyatádi Járási Ügyészség nagyobb értékre, üzletszerűen, közokirat egyidejű elvételével elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a többszörösen büntetett előéletű férfival szemben, aki több mint egymillió forintot zsákmányolt nagyatádi és környékbeli családi házakból.

A 46 éves vádlott 2020 októberében – annak ellenére, hogy a hasonló jellegű bűncselekmények miatt kiszabott börtönbüntetését alig négy hónapja töltötte ki – az ajtót betörve, más esetekben pedig a nyitva hagyott ajtón vagy ablakon keresztül bemászva három családi házba hatolt be, majd onnan készpénzt, pénztárcákat és ékszereket lopott összesen 1.048.830,- Ft értékben.

A nagyatádi nyomozók széleskörű nyomozást követően, a vádlott által a helyszínen hátrahagyott nyomok szakértői vizsgálata alapján végül azonosították az elkövetőt.

A Nagyatádi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a többszörös és különös visszaesőnek minősülő, jelenleg is szabadságvesztés büntetését töltő vádlottal szemben halmazati büntetésül végrehajtandó fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint vagyonelkobzás elrendelésére tett indítványt.

A felhasznált fényképeket a nyomozó hatóság a helyszíni szemle során készítette.

atádhír.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: