Otthon / Friss hírek / Milliárdokat kaszált a kínai vakcinákat behozó cég
Budapest, 2021. március 8. A kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinája a Hungaropharma budapesti logisztikai központjában 2021. március 8-án. MTI/Szigetváry Zsolt

Milliárdokat kaszált a kínai vakcinákat behozó cég

Öten dolgoznak a cégnél, a nyereség 4,4 milliárd forint lett.

A kínai vakcinabiznisznek is köszönhetően 4,4 milliárd forint tiszta profittal zárta a tavalyi évet a Danubia Pharma – írja az Mfor.hu. Ez a cég volt ugyebár az, amelyik a kínai Sinopharm vakcinákat, mint közvetítő hozta Magyarországra.

A Danubia Pharma Kft. beszámolója szerint a 2021-es árbevétele az előző évi 3,4 milliárdról 54,8 milliárd forintra emelkedett, vagyis 1511 százalékos bevételgyarapodást könyvelhettek el egy esztendő leforgása alatt. A vállalatnál az adatok szerint 5 fő dolgozott, az ő bérköltségük 42 millió forintot tett ki.

Az Mfor szerint a nyereséget nem fizették ki osztalékként, bent hagyták a cégben.

A cikk szerint ez nem is meglepetés, mert a kft beolvadt a tulajdonosába, a Syntonite Med Zrt.-be, az ottani végső tulajdonosok viszont kivettek onnan 5 milliárd forintot osztalékként. A végső tulajdonosok kiléte ugyanakkor nem ismert, a legutóbbi tulajdonosváltáskor két magántőkealapot jegyeztek be tulajdonosokként 50-50 százalékos arányban:

  • a Fidenza Magántőkealapot
  • és a Grado Magántőkealapot.

 

hvg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: