Otthon / Friss hírek / Gyöngyösi von der Leyenhez fordult, hogy hozzák nyilvánosságra a jogállamisági levél konkrétumait

Gyöngyösi von der Leyenhez fordult, hogy hozzák nyilvánosságra a jogállamisági levél konkrétumait

“Hozzák nyilvánosságra az Orbánnak küldött jogállamisági levelet!

– így fogalmazott hétfői Facebook-bejegyzésében Gyöngyösi Márton, aki a jogállamisági eljárás megindításáról szóló, konkrétumokat is tartalmazó levél nyilvánosságra hozatalát szorgalmazza.

A Jobbik EP-képviselője ennek érdekében most levélben fordult Ursula von der Leyenhez, az Európai Bizottság elnökéhez, és saját, az elnök asszonynak címzett levelét is megosztotta a publikummal.

Gyöngyösi szerint a magyar embereknek joguk van tudni, hogy az Orbán-kormány ellen milyen vádak fogalmazódtak meg a korrupció miatt.

Az ellenzéki politikus korábban azzal indokolta ez irányú lépését, hogy a magyar kormány várhatóan nem fogja bemutatni a rá nézve terhelő adatokat tartalmazó dokumentumot, ezért annak megismerhetőségét a Bizottság elnökétől reméli.

A jogállamisági mechanizmusról szóló dokumentumban az eddigi információk szerint nincs szó az úgynevezett „családvédelmi” intézkedésekről, ellenben az eljárás során hangsúlyosan kezelik az Orbán-kormány alatt észlelhető, rendszerszintű korrupciót.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: