Otthon / Friss hírek / A gyenge forint és az üzemanyagár miatt virágzik a bevásárlóturizmus

A gyenge forint és az üzemanyagár miatt virágzik a bevásárlóturizmus

Tankolni, bevásárolni, de még fodrászhoz is Magyarországra járnak át Ausztriából, főleg a kinti magyarok. 

( Nagyatád, Barcs, Berzence, Csurgó közelében lévő horvát településekről is rengetegen érkeznek ilyen célból. Kereskedők elmondása szerint az árstoppos termékeket, illetve az üzemanyagot is nagyobb tételben veszik, mint a magyar vásárlók.)

Az rtl.hu nagy összeállítást készített a bevásárlóturizmusról. Ingázó és Ausztriában élő magyarokat kérdezett, illetve árakat hasonlított össze. Kiderült, általános vélemény, sokat lehet spórolni a magyar tankolással, megéri Magyarországra bevásárlótúrákat szervezni, és olyan is akad, aki fodrászhoz, fogorvoshoz, optikushoz, étterembe és virágért is átjár.

Komoly előnyt jelent, hogy az euróban kapott fizetést itt forintban költhetik el.

Az üzemanyagok 480 forinton rögzített ára miatt egyes határmenti, kisebb benzinkutakon 50 literes tankolási limitet vezettek be, de ez átlagautóst nem érint, a tankolás jóval olcsóbb, mint Ausztriában. 30 liternél 12-13 euró a különbség, de egy kisebb bevásárlással összekötve (amikor étolajat, csirkehúst is vesznek) már jóval többet is lehet spórolni.

Az Ausztriában élő magyarokat összefogó, Guten Tag Magyarok! nevű Facebook-csoport egyik tagja a portálnak azt mondta, úgy látja, az osztrákok nem járnak át vásárolni, ők az utóbbi időben nagyon lokálpatrióták lettek, lehetőleg osztrák terméket vesznek. Ezt az rtl.hu-nak a burgenlandi vállalkozását vezető magyar férfi is megerősítette. Szerinte az osztrákoknak már nem annyira vonzó a bevásárlóturizmus.

Már azért Magyarország sem annyira olcsó, ki kell fogni az akciókat, de azok itt is szoktak lenni. Persze ha valaki kint van, bolond lenne nem tankolni vagy venni olajat, illetve húst. De a ruha, parfüm, háztartási gépek itt mind olcsóbbak

– tette hozzá.

 

Forrás: 24.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: