Otthon / Egyéb / Elvándorlás: Márki-Zay szerint csődöt mondott az Orbán-kormány ifjúságpolitikája

Elvándorlás: Márki-Zay szerint csődöt mondott az Orbán-kormány ifjúságpolitikája

“A magyar fiatalok egyharmada kívánja elhagyni hazáját – hívta fel a figyelmet egy nemrégiben napvilágot látott reprezentatív felmérés eredményeire Márki-Zay Péter.

Ez a szám az Orbán-kormány ifjúságpolitikájának csődjét mutatja. Tanúbizonysága annak, hogy a kormány nem tud olyan biztos jövőt és víziót kínálni a fiatalság számára, amely itthon maradásra bírná őket – fejtette ki közösségi oldalán Hódmezővásárhely polgármestere.

Szerda reggeli bejegyzésében Márki-Zay úgy látja, katasztrofális következményekkel fog járni, ha eltűnik a dolgozó magyar fiatalság egyharmada. Véleménye szerint

a kivándorlás a nyugdíjrendszer összeomlásához, a hazai szürkeállomány drasztikus lecsökkenéséhez fog vezetni, amely Magyarországot évtizedekkel vetheti majd vissza.

A volt közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt szerint az elmúlt évtizedekben a politika nem figyelt oda a fiatalokra és problémáikra, és nem kínáltak nekik valódi érdekképviseletet.

Itt az idő tehát, hogy a fiatalok bevonásával egy olyan politikai közösséget építsünk, amely képes a kor kihívásaira a leginnovatívabb módokon reagálni

– javasolja az ellenzéki városvezető, aki az ifjúsággal együtt egy olyan országot építene fel, ahol érdemes maradniuk.

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Ördögűzőt fogadott Orbán Viktor

A miniszterelnök a karmelitában látta vendégül James Blount atyát aki 40 éve hivatalosan is exorcistának, …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: