Otthon / Friss hírek / Hatalmas kamu, hogy olcsóbban kapjuk az orosz gázt

Hatalmas kamu, hogy olcsóbban kapjuk az orosz gázt

A barátságnak magas az ára. Egész pontosan 30 százalékos a piaci ár felett. Magyarország ennyivel kapja drágábban az orosz gázt, a tőzsdei ártól.

A Központi Statisztikai hivatal külkereskedelmi adatbázisa alapján végzett szánítások ismét rávilágtank:

Orbánék orosz gáz-üzlete sántít a hazugságtól.

Immár az ötödik hónapja követett adatok alaján egyre bizonyosabbá válik, az oroszok két hónapos késéssel számolják fel Magyarországnak a gáz tőzsdei árát. A legaljasabb, hogy ha igazán pontosak akarunk lenni és az elmúlt 4 év átlagát veszzük, akkor arra jövünk rá:

Az oroszok 6,6 százalékkal még többet is kérnek korábbi tőzsdei szinttől.

Immár teljesen világossá vált, hogy az Orbán-hatalom állítása, miszerint az új megállapodás biztosítja a rezsicsökkentést, színtiszta hazugság. Bebizonyosodott, abból az állításból semmi sem igaz, miszerint Magyarország a piaci ár egy ötödéért kapja az orosz gázt.

Orbánék, annak érdekében, hogy fenntarthassák a megígért rezsicsökkentést minden köbméter gázon 350 forintot veszítenek. Ennek az egésznek a fenntartása a becslések szerint 1000 milliárdos költségvetési támogatást igényel.

Az állami költségvetés leginkább az adófizetők pénztárcájára támaszkodik, tehát mi fizetjük a saját rezsicsökkentésünket!

Az sem mellékes, hogy Orbán gazdája továbbra is hozta a csapdába lépett veszett orosz medve formáját. Putyin azzal is fenyegetőzik, leállítja az orosz gázt áramlását Európában, azok az országok számára amelyek szankciókat vezettek be háborús dühöngésük miatt.

ezalenyeg.hu

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: