Otthon / Friss hírek / Döbbenetes részletek derültek ki a hetesi gyermekgyilkosságról

Döbbenetes részletek derültek ki a hetesi gyermekgyilkosságról

Tegnap számoltunk be arról a tragikus esetről, melyben egy hetesi apa megölte saját gyermekét, majd magával is végzett. A Blikk döbbenetes részleteket derített ki az esetről: 

A férfi bosszút akart állni élettársán, aki többször is megcsalta, a gyereket pedig el akarta tiltani az apától. Orsós Norbert mindent megtett a fiáért, szerette Márkót, érthetetlen, miért, hogyan választotta ezt a megoldást. Hetesen, egy nappal a szörnyű tragédia után az emberek siratják Orsós Norbertet és kisfiát Márkót. A 41 éves férfi háza pont a kocsma mellett van, onnan vette észre a férfi bátyja, Roland a furcsa cetlit a ház ajtaján: Ne gyere be, hívd a 112-t!

– A testvére törte rájuk az ajtót, majd sikoltozni kezdett, hívjunk rendőrt, mentőt, óriási a baj! – emlékezett vissza egy falubeli, K. Zoltán, aki az elsők között ment segíteni a vészjósló kiáltásra. – Rengeteg volt a vér, mint egy mészárszéken, döbbenetes volt. Még vert a szíve Norbinak meg a gyereknek is. Belülről volt bezárva az ajtó, szó sem lehet arról, hogy itt valami idegen gyilkolt volna, Norbi mellett még ott volt a kés. Két mentőhelikopter is jött, az orvosok megpróbáltak mindent, de egy óra múlva üresen szálltak fel, a gyerek és az apa is meghalt.

A ház körül már feltakarították a vérnyomokat, de az ajtón, ahol a cetli volt vérnyom látszik, ez arra utal, az apa gyermeke megölése után rakta ki az üzenetet.

A férfit mindenki ismerte Hetesen. Tehetséges, okos diák hírében állt, nyelveket beszélt, Angliában is dolgozott. Megismerkedett egy szomszéd faluból származó lánnyal, de a hetesiek szerint a nő csak játszott vele. Norbi állandóan arról panaszkodott ismerőseinek, hogy párja megcsalja, eljár otthonról, idegen férfiakkal ismerkedik, nincs jövője a kapcsolatuknak. Amikor a nő teherbe esett hazajöttek, s bár az anya elismerte, Orsós Norbert a gyermeke apja, azt nem engedte, hogy Márkó az Orsós vezetéknevet használhassa. Megpróbálkoztak még a közös élettel, de nem sikerült, az anya többször is elköltözött, végül aztán nem ment haza többet, talált magának egy másik férfit.

Orsós Norbertnek bírói végzése volt arról, hogy rendszeresen láthassa gyermekét, ám az utóbbi időben arról panaszkodott, hogy az anya a gyereket el akarja tiltani tőle, ami nagyon érzékenyen érintette a férfit. Emiatt a szívével is akadtak problémái, munkát sem kapott, kezdtek összecsapni a feje felett a hullámok. Azt senki nem gondolta volna, hogy ilyen végzetes döntés hoz.

-Soha nem gondoltam volna, hogy a Norbi képes lenne bárkit is bántani – mondta a lapnak szomorúan Varga Béláné, a család jó ismerőse. – Nagyon érzékeny fiú volt, nagyon anyás, 13 éve halt meg az anyja, azóta kereste egy nő igaz szeretetét, de az élet nem adta meg neki ezt a lehetőséget. Reggel itt volt nálam a szembe szomszédom, Norbi apja, Janó, aki rendszeresen szokott nekem segíteni a kerti munkáknál. Érezték, hogy valami nagyon nincs rendben az fiúval, aki az utóbbi időben sokat mondogatta, nagyon messzire készül, azt hitték, a szerelmi bánatban megint elmegy külföldre. Janó sírt, a kalapját gyűrögette, szerette a fiát és az unokáját is, teljesen összetört.

Orsós János, Norbert édesapja / Kép: Fuszek Gábor 

Batta Zsolt Iván főhadnagy, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője arról tájékoztatott, hogy emberölés bűntett miatt indítottak eljárást az ügyben, ki kell zárniuk annak a lehetőségét, hogy harmadik személy is ott ehetett a helyszínen:

A nyomok arra utalnak, hogy az apa végzett a gyermekével, de szakértői vizsgálatoknak kell bizonyítaniuk azt, hogy ez valóban így történt. Vannak olyan sérülések, ami esetében ki kell zárni az esetleges idegenkezűséget, ez egy hosszadalmas folyamat, addig több részletet nem árulhatunk el.

Végh József / Kép: Pozsoni Zita

Végh József kriminálpszichólogus a lapnak elmondta, hogy szerinte egyértelműen egy kiterjesztett öngyilkosságról van szó, vagyis az apa saját magával akart végezni, de előtte megölte a gyermekét is:

– Ez rendkívül nagy fájdalomra, elkeseredésre, ugyanakkor bosszúra utal. Jól tudta, ha saját magával végez, akkor azon a hűtlen kedves hamar túlteszi magát, viszont a gyerek megölésével örökre fájdalmas nyomot hagy maga mögött. Lehet mögötte egy féltés is, hogy a gyerekét el akarták tőle venni és úgy döntött, inkább magával viszi a halálba, minthogy lemondjon róla, sajnos nem ez az első ilyen eset a kriminalisztikában. Az hogy az elkövetés eszköze nem méreg, vagy gyógyszertúladagolás volt hatalmas dühre, indulatra, végső elkeseredésre utal, nem kizárt, az apának elborulhatott az elméje, ha ezt így végig tudta csinálni.

kpsvr.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: