Otthon / Egyéb / Elfogynak a fizika- és kémiatanárok, ebből még nagy baj lesz

Elfogynak a fizika- és kémiatanárok, ebből még nagy baj lesz

A felvi.hu összesítése szerint országszerte összesen csupán 22-en jelentkeztek fizika szakos, és 25-en kémia szakos tanári képzésre, ami azt jelenti, hogy a végzés után nagyjából 6-7 fő marad, aki ténylegesen tanítani is fog – hangzott el az RTL Híradóban.

Országszerte összesen csupán 22-en jelentkeztek fizika szakos, és 25-en kémia szakos tanári képzésre – erről a Válasz Online készített beszélgetést. A felvetteknek el is kell végezni az egyetemet, a lemorzsolódás 25-50 százalék és végzés után sem marad mindenki pályán. Öt év múlva kb 6-7 új fizikai tanárral lehet számolni, miközben a nyugdíjba vonulók száma a pályára lépőkének 5-8 szorosa – hangzott el a műsorban.

Egy felmérésből kiderült, az iskolák 55 százaléka jelezte a tartós szakemberhiányt, a természettudományi tárgyaknál ennél is nagyobb baj. Az iskolákban valahogyan megtartják az órákat, a Kréta rendszerben látszik is egy helyettesítő tanár neve, de hogy milyen szakos, az más kérdés – állították szakértők.

Az RTL Híradó megkeresésére az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól azt írták: új természettudomány szakok indulnak szeptembertől, ami orvosolhatja a problémát.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Ördögűzőt fogadott Orbán Viktor

A miniszterelnök a karmelitában látta vendégül James Blount atyát aki 40 éve hivatalosan is exorcistának, …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: