Otthon / Egyéb / Próbálják megmagyarázni, miért jó, ha Rogán alá kerülnek a titkosszolgálatok

Próbálják megmagyarázni, miért jó, ha Rogán alá kerülnek a titkosszolgálatok

Az Egyesült Államok elnökét minden reggel tájékoztatják a titkosszolgálati munkáról – mondta a Fidesz-propaganda magyarázó szervezete, a Nézőpont Intézet elemzési igazgatója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában, arra utalva: egybevág a nemzetközi gyakorlattal az, hogy Magyarországon a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok a jövőben a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodához tartoznak majd.

Boros Bánk Levente közölte, hogy a titkosszolgálati munka két fontos ága a hírszerzés és az elhárítás. Utóbbi feltárja a nemzetbiztonsági kockázatokat, megelőzi, hogy kívülről beavatkozzanak Magyarország ügyeibe.

Az elemzési igazgató azt mondta, hogy a mostani átalakítás technikai. Végeredményben a titkosszolgálatok bármilyen formáját a kormány, a miniszterelnök irányítja, hozzá kell eljutniuk az információknak.

Boros Bánk Levente kiemelte, hogy az Egyesült Államok elnökét minden reggel tájékoztatják a titkosszolgálati munkáról. Ez jó párhuzam, ezt követi a mostani magyarországi döntés – fogalmazott.

Az elemzési igazgató megjegyezte, hogy az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságában ellenzéki képviselők is ülnek, és ők minden információhoz hozzájuthatnak a titkosszolgálatok működéséről. Sas Zoltánnal, a bizottság elnökével nemrég készítettünk interjút.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Ördögűzőt fogadott Orbán Viktor

A miniszterelnök a karmelitában látta vendégül James Blount atyát aki 40 éve hivatalosan is exorcistának, …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: