Otthon / Egészségügy / Négy évre kapott rehabilitációs időpontot a műtött szívbeteg
peterfy sandor utcai korhaz es rendelointezet , vizitdij , napidij , beteg foto: beli balazs 2008.04.01.

Négy évre kapott rehabilitációs időpontot a műtött szívbeteg

A szakorvosa szerint évente kellene rehabilitációra járnia a 2019-ben műtött szívbetegnek. A covid miatt így is kiesett két év, most pedig csak 2026-ra kapott időpontot. Addig, ha meg nem is hal, sokat romolhat az állapota. Mégis milyen ország ez?!

A 47 éves férfi kétségbe esve panaszolta el tarthatatlan helyzetét az RTL Híradónak. Fehérvári Renátó szívét három éve operálták, műszívbillentyűt kapott egy rendellenesség miatt. Még abban az évben részt is vett egy néhány hetes rehabilitáción a balafonfüredi Állami Szívkórházban. Erre azért van szükség, hogy a műtét valóban eredményes legyen, a beteg teljes életet élhessen.

A járvány miatt leálltak a kezelésekkel. Amikor elvileg újraindultak, akkor is csak 4 év múlvára adtak időpontot.

A beutalóra azt írták, a covid miatt ez az időpont is tolódhat. A beteg fizikai munkát jelenleg egyáltalán nem tud végezni, sőt élete is veszélyben lehet, ha nem foglalkoznak vele.

Kihűltem, megmondom őszintén, kihűltem és lemerevedtem, hogy ilyen létezik. Ezzel nem tudunk mit tenni, most forduljak a minisztériumhoz? Nem tudom. Megmondom őszintén, sakk-matt helyzetben vagyok, mert nem tudom, hogy mit csináljak – nyilatkozta a megdöbbent beteg.

Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke, Balogh Zoltán az RTL-nek elmondta: a rehabilitációk rendszerét az átszervezések tették tönkre. A Fidesz-kormány érdemben nem reagált a tévé megkeresésére.

Az EMMI kussol, mint aki jól végezte dolgát. Pedig rosszul végezték!

(forrás: RTL Híradó)

ezalenyeg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Ördögűzőt fogadott Orbán Viktor

A miniszterelnök a karmelitában látta vendégül James Blount atyát aki 40 éve hivatalosan is exorcistának, …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: