Otthon / Friss hírek / Pintér Sándor fegyelmi kérdésnek tekinti a tanárok polgári engedetlenségét

Pintér Sándor fegyelmi kérdésnek tekinti a tanárok polgári engedetlenségét

Szerdán délben kezdődött meg Pintér Sándor belügyminiszter-jelölt kinevezés előtti meghallgatása a parlament kulturális bizottságában. A hvg.hu beszámolójából kiderül, hogy miután a közoktatás területe is Pintérhez került, így a miniszter erről is tájékoztatást adott.

Kiderült, Rétvári Bence lesz a miniszterhelyettes, és Maruzsa Zoltán lesz (marad) az államtitkár.

Pintér elmondta, hogy a belügyminisztérium a közoktatásban is a szervezésben tud segíteni és a rend betartásában. Kiemelte emellett, hogy folytatódnak az informatikai fejlesztések, a tornacsarnokok és tanuszodák építési programját is folytatják. A hvg.hu cikke szerint Pintér többször hangsúlyozta a rendfenntartás fontosságát az oktatásban.

Rend nélkül nem lehet tanulni

– mondta a miniszter.

Pintér használható tudást ígért minden magyar tanulónak, olyan tudást, ami Európa élmezőnyébe tudja majd feltornászni az országot.

Pintér a Telex beszámolója szerint beszélt a pedagógusok polgári engedetlenségéről is. „Jogot végeztem, nem ismerem ezt a kifejezést” – jelentette ki, majd hozzátette: „egyszemélyes polgári engedetlenség” sem értelmezhető, nem része a jogrendnek, így nem fogadható el. „Fegyelmi kérdésnek tekintem” – közölte a belügyminiszter. Azt azonban elismerte, hogy sztrájk ettől függetlenül legitim eszköz.

 

24.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: