Otthon / Friss hírek / Pintér Sándor kontra tanárok: mitől függ a pedagógusok megbecsülése?
Image: 73882556, Miniszterek kinevezés elõtti meghallgatása, az Országgyûlés gazdasági bizottságában kedden., Place: Budapest, Hungary, Model Release: No or not aplicable, Property Release: Yes, Credit: smagpictures.com

Pintér Sándor kontra tanárok: mitől függ a pedagógusok megbecsülése?

Pintér Sándor “oktatási miniszter” (khmm – a szerk.) jól rárúgta az ajtót a pedagógusokra, pedig még nem is írt alá semmilyen papírt. A miniszteri meghallgatásán a belügyér arról beszélt a tanárok megbecsültsége kapcsán, hogy “ahhoz, hogy ez növekedjen, nem csak a fizetés a megoldás. Ahhoz, hogy ez növekedjen, társadalmi presztízs is kell, de ennek megalkotásában mi csak támogatást tudunk adni, azt a tanároknak jelentős részben maguknak kell elérni”.

Ezzel szemben Nagy Erzsébet, a PDSZ alelnöke azt hangsúlyozta az RTL Híradónak, hogy a tanárok épp eleget tesznek azért, hogy megbecsüljék őket. Hozzátette azt is, hogy a presztízs valóban nemcsak a fizetésen múlik, de annak is nagy szerepe van benne.

„Aki kijön a gimnáziumból, nemcsak azt nézi, hogy egy adott pálya mennyire lehet érdekes, hanem azt is nyilván, hogy a későbbiekben abból hogyan lehet megélni”

– mondta Nagy Erzsébet.

Egyébiránt már a kampányban beígért pedagógus béremelés is távolinak tűnik. Az Index arról ír, hogy az Emberi Erőforrások Minisztérium az RTL megkeresésére azt mondta: a kormány és belügyminiszter is  elismeri a béremelés szükségességét, de

„a háború és brüsszeli szankciók okozta gazdasági és pénzügyi terhek miatt minden béremelés csak úgy valósulhat meg, ha annak pénzügyi fedezete biztosított”.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: