Otthon / Dél-somogyi hírek / Gyereknapon megnyílnak a tűzoltólaktanyák
A kép forrása: internet (illusztráció)

Gyereknapon megnyílnak a tűzoltólaktanyák

Minden gyermek szeretne tűzoltó lenni, a katasztrófavédelem pedig gyermeknapon lehetőséget biztosít erre. Május utolsó vasárnapja a katasztrófavédelemnél ismét a kicsikről szól, megnyílnak előttük a tűzoltóságok kapui.

Somogy megye 25 pontján várják a tűzoltók a gyermekeket, szüleiket és kísérőiket.
Az öt hivatásos tűzoltóság mellett öt önkormányzati tűzoltóság és tizenöt település önkéntes tűzoltó egyesülete is fogadja a tűzoltók munkája iránt érdeklődő kicsiket.
Az elmúlt években a járvány miatt nem tudtuk fogadni a gyerkőcöket, azonban most újra megismerkedhetnek a tűzoltók izgalmas életével. A nap folyamán a tűzoltók több próbariasztást is tartanak, így az emeletről lecsúszó tűzoltókkal és szirénázó tűzoltóautókkal egyaránt találkozhatnak az érdeklődők. Az tűzoltólaktanyák ingyenesen, mindenféle előzetes regisztráció nélkül látogathatóak 10 órától egészen 16 óráig.

A Nagyatád Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság kapui is nyitva lesznek, és számos programmal várják ott a családokat. A környékünkön ezenkívül a bolhási, a mikei és a berzencei önkéntes tűzoltó egyesület is hívja a gyerekeket május 29-én.

Gyereknap a nagyatádi tűzoltóságon, 2017.
Gyereknap a nagyatádi tűzoltóságon, 2017.

atadhir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Ördögűzőt fogadott Orbán Viktor

A miniszterelnök a karmelitában látta vendégül James Blount atyát aki 40 éve hivatalosan is exorcistának, …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: