Otthon / Friss hírek / Guller Zoltán egyedül döntött a 2020-as egyedi turisztikai támogatásokról, nem volt szakmai grémium

Guller Zoltán egyedül döntött a 2020-as egyedi turisztikai támogatásokról, nem volt szakmai grémium

Közérdekű adatigénylésre vonatkozó pert nyert meg másodfokon a 24.hu a Magyar Turisztikai ügynökség ellen, így derült ki, hogy a pályázat nélkül kiosztott állami támogatásokról egy személyben Guller Zoltán vezérigazgató dönt, nem pedig bármiféle szakmai grémium – mivel az nincs is.

 Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója beszédet mond a Kolping Hotel fejlesztéseinek átadása és a Bobo Fun Kalandpark ünnepélyes alapkaletétele alkalmából rendezett sajtótájékoztatón Alsópáhokon 2020. május 19-én  Fotó: Varga György/MTI/MTVA

A lap 2020-ban írta meg, hogy az MTÜ titokban több száz millió forintot osztott ki egyedi támogatásként a Kisfaludy Program keretében, erről nem sokkal később Guller azt mondta egy interjúban, hogy a beérkező igényekről minden esetben szakmai grémium dönt. Amikor arról érdeklődtek, kik a tagjai, az MTÜ nem írta meg, de akkori válaszuk ellent mondott a vezérigazgató nyilatkozatának: azt állították, a szakmai grémium csak előkészíti a javaslatot, végül Guller dönt.

Most a másodfokú bíróság is arra kötelezte az ügynökséget, hogy hozza nyilvánosságra a döntéshozók nevét, így derülhetett ki, hogy valójában szakmai grémium sincs, csak egy döntéshozó, maga Guller Zoltán.

Az MTÜ 2020-ban olyan sok támogatást osztott ki, hogy azokat 193 oldalon keresztül sorolták, 2018 és 2020 között mintegy 300 milliárd forintról döntöttek összesen. Guller ugyanakkor azt állítja, hogy csak a pályázati pénzek két százalékát fordítják egyedi támogatásra, de az még mindig jelentős összeg.

 

444.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: