Otthon / Friss hírek / Orbán Viktor nem adja az arcát/hangját a 800 milliárdos megszorításokhoz

Orbán Viktor nem adja az arcát/hangját a 800 milliárdos megszorításokhoz

Miközben legkésőbb a tegnapi Kormányinfó óta minden magyar számára egyértelművé, óriási a baj, és a kormányunk egy 800-900 milliárd forintos különadós/jövedékiadó-emeléses megszorítási csomagban gondolkodik, Orbán Viktor miniszterelnök nem akart/mert ennek arcot és hangot adni, és nem adott úgynevezett interjút a Kossuth rádióban a szokásos péntek reggeli időpontban. 

Pedig a héten két kormányülést is tartott a kormányzat, és két pénzgyűjtőt is létrehozott, egy rezsivédelmi és egy védelmi alapot.

Ezeket szektorális külön adókkal (vő.: extra profit) és a lakosságot érintő jövedéki adó emelésekkel töltenék fel, körülbelül 900 milliárd forint értékben. 

Az is kiderült, hogy a minisztériumoknak is költségvetési csökkentésekre kell készülnie, beruházások maradnak el, de ezekről, illetve konkrét összegekről még nem tájékoztattak a kabinet részéről.

Mindenesetre úgy néz ki, a rossz híreket Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszternek kell közölnie a választópolgárokkal, hiába van háborús veszélyhelyzet,

Orbán Viktor nem mutatja magát.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: