Otthon / Friss hírek / Ezen az 57 helyen strandolhatunk ingyen a Balatonnál

Ezen az 57 helyen strandolhatunk ingyen a Balatonnál

A Balaton az egyik legnépszerűbb úti cél nyáron. A nyaralás tervezésekor érdemes azt is figyelembe venni, hogy található-e a közelben szabadstrand, mely jelentősen csökkentheti a költségeinket.

Az északi part egyáltalán nem bővelkedik szabadstrandokban, mindössze két településen, Tihanyban és Örvényesen csobbanhatunk ingyenesen. A déli part kedvelői viszont sok partszakaszból válogathatnak.

“Fizetőssé tenni egy ingyenes standot, amúgy sem egyszerű folyamat és nem is éri meg feltétlenül, hiszen olyan plusz kötelmekkel, technikai feltételek megteremtésével járna, ami elvinné az esetleges bevételt. Néhol a kis méret eleve kizárja ezt a lehetőséget

– nyilatkozta korábban a Pénzcentrumnak Győrffy Árpád, a Balatontipp szerkesztője.

A strandolás drágulását idén a büfék árainak emelkedése fogja okozni, akár 30-40%-kal is többet kell majd fizetni a lángosértsörért.

A járvány első évében volt olyan strand, ahol 60%-kal megemelték a felnőtt belépőjegyek árát – ez összefüggött az akkori várható forgalomcsökkenéssel, miközben a járvány okozta pluszfeladatok a munkaerő növelését igényelte. Ezzel szemben tavaly egy kormányrendelet megakadályozta a belépők árának emelését.

24.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: