Otthon / Friss hírek / Nagy lesz a tumultus a műszaki vizsgaállomásokon, egymillió autót kellene levizsgáztatni június végéig
Image: 73922280, Illusztrációk Budapesten., Place: Budapest, Hungary, Model Release: No or not aplicable, Property Release: Yes, Credit: smagpictures.com

Nagy lesz a tumultus a műszaki vizsgaállomásokon, egymillió autót kellene levizsgáztatni június végéig

A rendőrség régóta figyelmeztet, mégis sokan csak most jelentkeznének be műszaki vizsgára az autójukkal.

Korábban, a járványügyi veszéhelyzet miatt haladékot kaptak azok az autósok, akik járművének műszaki érvényessége a veszélyhelyzet idején járt le. A moratóriumnak azonban vége, így június 30-ig minden érintettnek pótolnia kell az elmaradást.

Sipka Gábor, a Magyar Autóklub főtitkárhelyettese az InfoStartnak úgy nyilatkozott, ennek értelmében kevesebb mint egy hónap alatt majdnem egymillió autót kellene levizsgáztatni az országban, ami lehetetlen feladat. Hozzátette: bár a rendőrség hónapok óta jelzi ezt az autósoknak, sokan csak most jelentkeztek a vizsgára.

Sipka azt mondta, meghosszabbított nyitva tartással és extra műszakkal készülnek a rohamra. A vizsgáztatás azonban szerinte nem lesz sem egyszerű, sem rövid, és valószínűleg mélyebben kell majd a zsebbe nyúlni, sok autós ugyanis a járvány idején elhanyagolta az autóját.Bár országosan 1400 vizsgaállomáson várják az autósokat, Sipka úgy véli, valószínűleg nem mindenkinek lesz meg a műszaki vizsgája a hónap végéig, ezért ők valószínűleg nem ülnek majd kocsiba. Ha mégis megteszik, azzal súlyos bírságot kockáztatnak.

 

hvg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: