Otthon / Friss hírek / Esett a forint, egyre közelebb a 400-as euró

Esett a forint, egyre közelebb a 400-as euró

A szerdai zuhanás után vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben csütörtök reggelre a nemzetközi devizakereskedelemben.

Az eurót a szerda délután hat órai 395,77 forint után 395,78 forinton jegyezték csütörtök reggel nyolckor, a dollár jegyzése 368,47 forintról 369,13 forintra ment fel, a svájci franké pedig 377,82 forintról 377,48 forintra csökkent.

Csütörtök reggeli árfolyamán a forint 0,9 százalékkal áll gyengébben a heti kezdéshez képest az euróval, 1,2 százalékkal gyengébben a dollárral és 0,7 százalékkal erősebben a svájci frankkal szemben.

Szerdán kiderült, hogy a tíz százalék feletti magyar infláció a forint árfolyamának sem tett jót. Tegnap ugyanis jelentősen gyengült a magyar fizetőeszköz a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben. Az euró árfolyama napközben 388,08 és 395,98 forint között mozgott.

Májusban ugyanis a piaci várakozásokat is meghaladó szinten, 10,7 százalékkal nőtt az infláció Magyarországon éves összevetésben, a változékony termékektől megtisztított ráta ennél is gyorsabban emelkedett, a maginfláció 12,2 százalékos volt.

A maginfláció növekedéséhez mindhárom fő termékcsoport hozzájárult, amelyen belül a legnagyobb mértékben a feldolgozott élelmiszerek árdinamikája gyorsult. Májusban az üzemanyagok az árszint 2021. novemberig tartó emelkedése következtében éves összehasonlításban továbbra is jelentősen, 1,2 százalékponttal járultak hozzá az éves inflációhoz – közölte az MNB.

napi.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: