Otthon / Friss hírek / Jobbik: A kormány ne rendőrőrsök bezárásával spóroljon!

Jobbik: A kormány ne rendőrőrsök bezárásával spóroljon!

“Az elmúlt napokban szó szerint bejártam Tolnát és Baranyát, mert olyan híreket kaptam, hogy a térségben több rendőrőrsöt is bezártak; sajnos a hír igaz

– számolt be tapasztalatairól pénteki sajtótájékoztatóján Sas Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Az ellenzéki politikus kifejtette, sem a biztonsági, sem a közbiztonsági helyzet nem indokol ilyen lépést, a kormányzati kommunikáció szerint pedig nincsen Magyarországon rendőrhiány. Lehetségesnek tartja, hogy a kabinet nem akarja állni ezen őrsök fenntartásának költségeit.

A magyar kormány ne a magyar emberek biztonságán spóroljon!

– emelte ki a Nemzetbiztonsági bizottság elnöke.

Sas Zoltán szerint az ilyen bezárások egyszerre rombolják a közbiztonságot és a térségben élők biztonságérzetét a mindennapokban. Különösen aggasztónak nevezte, ha a határövezetben zárnak be őrsöket, miközben rekordokat döntögetett idén az illegális migráció bővülése, nem beszélve az embercsempészet okozta problémákról. A határmenti rendőrőrsök megszüntetése pedig alapjaiban gyengíti meg a biztonsági rendszert Magyarországon – mutatott rá.

A Jobbik parlamenti képviselője emellett elmondta, írásbeli kérdést nyújtott be Pintér Sándor belügyminiszternek, erre pedig mielőbb érdemi, szakmai választ vár.

Schwarcz-Kiefer Patrik Baranya megyei képviselő azt mondta, Beremenden, Villányon és Harkányban zárt be rendőrőrs. Mindhárom település a horvát-magyar határ közelében fekszik – fűzte hozzá.

A baranyai jobbikos politikus, egyben az Európai Unió Régiók Bizottságának jobbikos tagja arról beszélt: a jelenlegi “válságos helyzetben” nagy veszélyt jelent, ha rendőrőrsöket zárnak be.

Jogos a félelmünk, hogy a magyar vidék ismételten a megélhetési bűnözés melegágyává válhat – fogalmazott, hozzátéve, elfogadhatatlan a számukra, hogy sok, fideszes önkormányzat a közvilágítás lekapcsolásával, kijárási tilalom bevezetésével kezelné a rezsiválságot.

“Nem hagyhatjuk, hogy a magyar emberek a biztonságukkal fizessék meg az elhibázott politika árát!”

– zárta szavait Schwarcz-Kiefer Patrik.

 

alfahir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: