Otthon / Friss hírek / Jobbik: a borzalmas válságkezelés után újabb megszorítások jönnek
Budapest, 2018. május 18. Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelõs tárca nélküli miniszter az Országgyûlés plenáris ülésének kezdete elõtt 2018. május 18-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Jobbik: a borzalmas válságkezelés után újabb megszorítások jönnek

“A hazánkról szóló IMF-jelentés is felrója a kormánynak, hogy nagyban hozzájárult az uniós szinten dobogós inflációhoz, az általa okozott nagy hiány és az általános gazdasági válság miatt pedig jövőre komoly megszorításokra készül”

– írja a Jobbik sajtóközleményében.

A konzervatív párt úgy látja: Amit az IMF „ambiciózus fiskális kiigazításnak” hív, az valójában húsbavágó, a magyar családokat drámai módon érintő kiadáscsökkentés lehet, mivel a befagyott közösségi forrásokat eddig sehonnan sem tudták pótolni.

Mint kiemelték:

Fennáll a veszélye, hogy az uniós pénzeket majd nem éppen kedvező feltételek mellett felvett keleti megahitelekkel próbálják helyettesíteni, végső esetben pedig a kormány akár az IMF-hez fordulhat segítségért. Szögezzük le: ezt az utat hazánk már kipróbálta, és semmiképp sem szabad újra rálépni, főleg azért, mert olyan ajánlásokkal is együtt jár, amelyek megint csak a polgárokat érintik hátrányosan.

Hazánk számára a jelenleg befagyott, számára járó források ésszerű felhasználása jelentene kivezető utat, mindez viszont az eddigi korrupciós szint mellett nem megy – tették hozzá.

Éppen ezért a Jobbik arra szólítja fel a kormányt, hogy a válság valódi, fenyegető mélységeit felismerve ne csak elbábozzon bizonyos lépéseket a korrupció csökkentése kapcsán, valamint a 27%-os ÁFA beszedésének csúcsra járatásának megszüntetésével hagyja az ÁFA összegét az embereknél az alapvető élelmiszerek, a gyermeknevelési cikkek és a rezsiszámlák körében is!

– zárul a Jobbik közleménye.

 

 

alfahir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: