Otthon / Egyéb / A börtönből telefonált Schadl a családjának, hogy rejtsenek el ékszereket és a luxusóráját

A börtönből telefonált Schadl a családjának, hogy rejtsenek el ékszereket és a luxusóráját

Már előzetes letartóztatásban ült Schadl György, a végrehajtói kar elnöke és a vagyontárgyainak lefoglalása is elkezdődött, amikor a számára biztosított telefonon megkérte a feleségén keresztül az apját, hogy béreljenek egy széfet egy bankfiókban és ott rejtsenek el olyan dolgokat, amelyeket korábban nem foglaltak le a hatóság emberei – írja a 24.hu. Így kerültek egy Bartók Béla úti bankfiók széfjébe ékszerek és luxusóra csaknem 110 millió forint értékben.

Mindezzel a családtagjait is bajba sodorta Schadl. Az elrejtett vagyontárgyakat megtalálta az ügyészség és ezért a feleséget és az apát is különösen nagy értékre elkövetett pénzmosással vádolták meg az ügy tizenheted- és tizennyolcadrendű vádlottjaiként. Előbbire két év, végrehajtásban öt év próbaidőre felfüggesztett börtönt és 50 millió forint pénzbüntetést, utóbbira ugyanezt és mellékbüntetésként ötmillió forint pénzbüntetést indítványoztak.

A Schadl-házaspárnál 2021 novemberében tartottak először házkutatást, közvetlenül azután, hogy elfogták őket a Liszt Ferenc repülőtéren, ahonnan diplomata útlevéllel utaztak volna külföldre. A vagyonelkobzások a következő elemekre terjedtek ki:

  • több mint tízmillió forintnyi valuta,
  • egy 7,5 millió forint értékű Breguet karóra,
  • 174,5 millió forint, amit Schadl bankszámláján zároltak,
  • feleségével közös cégének üzletrésze,
  • nyolc belvárosi lakás,
  • négy vidéki ház, köztük egy siófoki nyaraló,
  • három budapesti üzlethelyiség,
  • két pince,
  • továbbá egy szentendrei telek.

Schadl a Központi Nyomozó Főügyészség vádirata szerint Völner Pál volt igazságügyi államtitkár és 20 másik ember segítségével 924 millió 852 ezer forint illegális jövedelemre tett szert. Hivatalosan még mindig ő a végrehajtói kar elnöke. Az ügy részletei a 444-en jelentek meg először.

 

444.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Gyöngyösi Bayernek: “A nyilas-kommunistákat nem nálam kell keresni, hanem saját magánál, kezdve a nagyapjával”

Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke kemény hangú nyílt levélben válaszolt Bayer Zsoltnak, a Fidesz 5-ös …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: